Jelenlegi hely

Milyen előnyei vannak a családi társasjátékozásnak?

Minőségi időtöltés.

A szabadtéri programok csökkenésével egyre több időt töltenek a családok a négy fal között. Ilyenkor sokan hajlamosak arra, hogy a kijelzők és képernyők előtt vészeljék át a hűvösebb hónapokat. Nem szabad viszont megfeledkezni az együtt töltött időről, hiszen a tévé előtt gubbasztva, miközben senki nem szól a másikhoz, egyre távolabb kerülnek a család tagjai egymástól. Fontos, hogy legyenek alkalmak, amikor az egész család minőségi időt tölt együtt, legyenek közös étkezések, beszélgetések, ha pedig ezt túl snassznak találjuk, amiben nincs semmi szórakozás, akkor iktassunk be egy kis társasjátékozást is! Az Alza kínálatában rengeteg játék közül választhatunk, így nincs kifogás, elő a bábukkal!

Miért jó?

A társasjátékozás egy közösségi élmény, ami kikapcsol, tanít és szórakoztat. Olyan emberekkel töltjük az időnket, akiket optimális esetben szeretünk, a játék révén folyamatos az interakció, a kapcsolat. Ezek a családi játékok alkalmat teremtenek, hogy a családtagok könnyebben megértsék egymást, jobban egymásra hangolódhassanak. Emellett élmény és izgalom, ami könnyen beszippantja a játékosokat, éppen ezért segít a külvilág tereit is magunk mögött hagyni.

Miért fontos?

A szülők többsége rengeteget dolgozik, ha nem hullafáradtan érkezik haza, akkor a házimunkák után válik azzá, és ilyenkor többnyire – kivétel erősíti a szabályt – a legegyszerűbbnek azt látják, ha bekapcsolják a tévét, ami leköti a nyüzsgő gyerekeket. Ha ismerős a helyzet, akkor legalább hétvégente érdemes ezekre a közös programokra időt szánni, mert rettentő jó hatással van a gyerekekre, és nem mellesleg a felnőttekre is.

A szülőknek közös élmény, a gyerekeknek pedig előbbi mellett rengeteg tanulási lehetőség (is), ahány játék, annyi különböző pozitív hatás. Játék közben erősödik az önbizalmuk, az előttük zajló folyamatok révén szabályokat, stratégiákat tanulhatnak, összefüggéseket fedezhetnek fel, aminek köszönhetően egyebek mellett a kombinációs készségük is fejlődik. Jótékony hatással van a memóriára, bizonyos játékok a számolásra, míg mások a logikára. De akárhogy is, érzelmileg mindenkinek kifizetődő, és ha másért nem, ezért mindenképpen megéri kipróbálni!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pályázat típusa: alkotói pályázat óvodsoknak és kisiskolásoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.
"Ez a gyerek egyszerűen csak épp kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

"Ez a gyerek épp csak kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

Esik a havaseső és fagyos szél csípi arcom a délutáni szürkületben, mikor várom a villamost egy hosszú és megterhelő januári munkanap után.Annyira elfáradtam ma, csak bámulni szeretnék ki az ablakon, és nézni, ahogy a város elhalad mellettem.Éppen csak lehuppanok az ülésre, mikor két korombeli nő foglal helyet előttem.
Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeptembertől a gyerekeink házi feladata okozza az egyik legnagyobb stresszforrást a családokban. Bár ugye a legtöbb szakember már nyíltan hangoztatja: "az otthoni házi feladat rossz hatással van a gyerek és a szülő kapcsolatára", még sincs ilyen irányú változás a rendszerben.
Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Ha január, akkor sokak fogadalmában az életmódváltás szerepel. Hogy egészségesebben fognak táplálkozni, esetleg bevezetik a rendszeres testmozgást az életükbe. Ehhez szeretnék nektek segítséget nyújtani 10 egyszerű lépésben.
Ugrás az oldal tetejére