Jelenlegi hely

Milyen előnyei vannak a családi társasjátékozásnak?

Minőségi időtöltés.

A szabadtéri programok csökkenésével egyre több időt töltenek a családok a négy fal között. Ilyenkor sokan hajlamosak arra, hogy a kijelzők és képernyők előtt vészeljék át a hűvösebb hónapokat. Nem szabad viszont megfeledkezni az együtt töltött időről, hiszen a tévé előtt gubbasztva, miközben senki nem szól a másikhoz, egyre távolabb kerülnek a család tagjai egymástól. Fontos, hogy legyenek alkalmak, amikor az egész család minőségi időt tölt együtt, legyenek közös étkezések, beszélgetések, ha pedig ezt túl snassznak találjuk, amiben nincs semmi szórakozás, akkor iktassunk be egy kis társasjátékozást is! Az Alza kínálatában rengeteg játék közül választhatunk, így nincs kifogás, elő a bábukkal!

Miért jó?

A társasjátékozás egy közösségi élmény, ami kikapcsol, tanít és szórakoztat. Olyan emberekkel töltjük az időnket, akiket optimális esetben szeretünk, a játék révén folyamatos az interakció, a kapcsolat. Ezek a családi játékok alkalmat teremtenek, hogy a családtagok könnyebben megértsék egymást, jobban egymásra hangolódhassanak. Emellett élmény és izgalom, ami könnyen beszippantja a játékosokat, éppen ezért segít a külvilág tereit is magunk mögött hagyni.

Miért fontos?

A szülők többsége rengeteget dolgozik, ha nem hullafáradtan érkezik haza, akkor a házimunkák után válik azzá, és ilyenkor többnyire – kivétel erősíti a szabályt – a legegyszerűbbnek azt látják, ha bekapcsolják a tévét, ami leköti a nyüzsgő gyerekeket. Ha ismerős a helyzet, akkor legalább hétvégente érdemes ezekre a közös programokra időt szánni, mert rettentő jó hatással van a gyerekekre, és nem mellesleg a felnőttekre is.

A szülőknek közös élmény, a gyerekeknek pedig előbbi mellett rengeteg tanulási lehetőség (is), ahány játék, annyi különböző pozitív hatás. Játék közben erősödik az önbizalmuk, az előttük zajló folyamatok révén szabályokat, stratégiákat tanulhatnak, összefüggéseket fedezhetnek fel, aminek köszönhetően egyebek mellett a kombinációs készségük is fejlődik. Jótékony hatással van a memóriára, bizonyos játékok a számolásra, míg mások a logikára. De akárhogy is, érzelmileg mindenkinek kifizetődő, és ha másért nem, ezért mindenképpen megéri kipróbálni!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 17 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Ugrás az oldal tetejére