Jelenlegi hely

Milyen előnyei vannak a családi társasjátékozásnak?

Minőségi időtöltés.

A szabadtéri programok csökkenésével egyre több időt töltenek a családok a négy fal között. Ilyenkor sokan hajlamosak arra, hogy a kijelzők és képernyők előtt vészeljék át a hűvösebb hónapokat. Nem szabad viszont megfeledkezni az együtt töltött időről, hiszen a tévé előtt gubbasztva, miközben senki nem szól a másikhoz, egyre távolabb kerülnek a család tagjai egymástól. Fontos, hogy legyenek alkalmak, amikor az egész család minőségi időt tölt együtt, legyenek közös étkezések, beszélgetések, ha pedig ezt túl snassznak találjuk, amiben nincs semmi szórakozás, akkor iktassunk be egy kis társasjátékozást is! Az Alza kínálatában rengeteg játék közül választhatunk, így nincs kifogás, elő a bábukkal!

Miért jó?

A társasjátékozás egy közösségi élmény, ami kikapcsol, tanít és szórakoztat. Olyan emberekkel töltjük az időnket, akiket optimális esetben szeretünk, a játék révén folyamatos az interakció, a kapcsolat. Ezek a családi játékok alkalmat teremtenek, hogy a családtagok könnyebben megértsék egymást, jobban egymásra hangolódhassanak. Emellett élmény és izgalom, ami könnyen beszippantja a játékosokat, éppen ezért segít a külvilág tereit is magunk mögött hagyni.

Miért fontos?

A szülők többsége rengeteget dolgozik, ha nem hullafáradtan érkezik haza, akkor a házimunkák után válik azzá, és ilyenkor többnyire – kivétel erősíti a szabályt – a legegyszerűbbnek azt látják, ha bekapcsolják a tévét, ami leköti a nyüzsgő gyerekeket. Ha ismerős a helyzet, akkor legalább hétvégente érdemes ezekre a közös programokra időt szánni, mert rettentő jó hatással van a gyerekekre, és nem mellesleg a felnőttekre is.

A szülőknek közös élmény, a gyerekeknek pedig előbbi mellett rengeteg tanulási lehetőség (is), ahány játék, annyi különböző pozitív hatás. Játék közben erősödik az önbizalmuk, az előttük zajló folyamatok révén szabályokat, stratégiákat tanulhatnak, összefüggéseket fedezhetnek fel, aminek köszönhetően egyebek mellett a kombinációs készségük is fejlődik. Jótékony hatással van a memóriára, bizonyos játékok a számolásra, míg mások a logikára. De akárhogy is, érzelmileg mindenkinek kifizetődő, és ha másért nem, ezért mindenképpen megéri kipróbálni!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére