Jelenlegi hely

Milyen előnyei vannak a családi társasjátékozásnak?

Minőségi időtöltés.

A szabadtéri programok csökkenésével egyre több időt töltenek a családok a négy fal között. Ilyenkor sokan hajlamosak arra, hogy a kijelzők és képernyők előtt vészeljék át a hűvösebb hónapokat. Nem szabad viszont megfeledkezni az együtt töltött időről, hiszen a tévé előtt gubbasztva, miközben senki nem szól a másikhoz, egyre távolabb kerülnek a család tagjai egymástól. Fontos, hogy legyenek alkalmak, amikor az egész család minőségi időt tölt együtt, legyenek közös étkezések, beszélgetések, ha pedig ezt túl snassznak találjuk, amiben nincs semmi szórakozás, akkor iktassunk be egy kis társasjátékozást is! Az Alza kínálatában rengeteg játék közül választhatunk, így nincs kifogás, elő a bábukkal!

Miért jó?

A társasjátékozás egy közösségi élmény, ami kikapcsol, tanít és szórakoztat. Olyan emberekkel töltjük az időnket, akiket optimális esetben szeretünk, a játék révén folyamatos az interakció, a kapcsolat. Ezek a családi játékok alkalmat teremtenek, hogy a családtagok könnyebben megértsék egymást, jobban egymásra hangolódhassanak. Emellett élmény és izgalom, ami könnyen beszippantja a játékosokat, éppen ezért segít a külvilág tereit is magunk mögött hagyni.

Miért fontos?

A szülők többsége rengeteget dolgozik, ha nem hullafáradtan érkezik haza, akkor a házimunkák után válik azzá, és ilyenkor többnyire – kivétel erősíti a szabályt – a legegyszerűbbnek azt látják, ha bekapcsolják a tévét, ami leköti a nyüzsgő gyerekeket. Ha ismerős a helyzet, akkor legalább hétvégente érdemes ezekre a közös programokra időt szánni, mert rettentő jó hatással van a gyerekekre, és nem mellesleg a felnőttekre is.

A szülőknek közös élmény, a gyerekeknek pedig előbbi mellett rengeteg tanulási lehetőség (is), ahány játék, annyi különböző pozitív hatás. Játék közben erősödik az önbizalmuk, az előttük zajló folyamatok révén szabályokat, stratégiákat tanulhatnak, összefüggéseket fedezhetnek fel, aminek köszönhetően egyebek mellett a kombinációs készségük is fejlődik. Jótékony hatással van a memóriára, bizonyos játékok a számolásra, míg mások a logikára. De akárhogy is, érzelmileg mindenkinek kifizetődő, és ha másért nem, ezért mindenképpen megéri kipróbálni!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.
Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Évek óta vonattal megyünk nyaralni. Először csak kettesben a férjemmel, majd csatlakozott a fiúnk 12 éve, 7 éve a lányunk is. Ehhez hoztam jól bevált „praktikákat”, hogy stressz helyett valóban élményekkel legyen teli már az utazás is.
Ugrás az oldal tetejére