Jelenlegi hely

Milyen előnyei vannak a családi társasjátékozásnak?

Minőségi időtöltés.

A szabadtéri programok csökkenésével egyre több időt töltenek a családok a négy fal között. Ilyenkor sokan hajlamosak arra, hogy a kijelzők és képernyők előtt vészeljék át a hűvösebb hónapokat. Nem szabad viszont megfeledkezni az együtt töltött időről, hiszen a tévé előtt gubbasztva, miközben senki nem szól a másikhoz, egyre távolabb kerülnek a család tagjai egymástól. Fontos, hogy legyenek alkalmak, amikor az egész család minőségi időt tölt együtt, legyenek közös étkezések, beszélgetések, ha pedig ezt túl snassznak találjuk, amiben nincs semmi szórakozás, akkor iktassunk be egy kis társasjátékozást is! Az Alza kínálatában rengeteg játék közül választhatunk, így nincs kifogás, elő a bábukkal!

Miért jó?

A társasjátékozás egy közösségi élmény, ami kikapcsol, tanít és szórakoztat. Olyan emberekkel töltjük az időnket, akiket optimális esetben szeretünk, a játék révén folyamatos az interakció, a kapcsolat. Ezek a családi játékok alkalmat teremtenek, hogy a családtagok könnyebben megértsék egymást, jobban egymásra hangolódhassanak. Emellett élmény és izgalom, ami könnyen beszippantja a játékosokat, éppen ezért segít a külvilág tereit is magunk mögött hagyni.

Miért fontos?

A szülők többsége rengeteget dolgozik, ha nem hullafáradtan érkezik haza, akkor a házimunkák után válik azzá, és ilyenkor többnyire – kivétel erősíti a szabályt – a legegyszerűbbnek azt látják, ha bekapcsolják a tévét, ami leköti a nyüzsgő gyerekeket. Ha ismerős a helyzet, akkor legalább hétvégente érdemes ezekre a közös programokra időt szánni, mert rettentő jó hatással van a gyerekekre, és nem mellesleg a felnőttekre is.

A szülőknek közös élmény, a gyerekeknek pedig előbbi mellett rengeteg tanulási lehetőség (is), ahány játék, annyi különböző pozitív hatás. Játék közben erősödik az önbizalmuk, az előttük zajló folyamatok révén szabályokat, stratégiákat tanulhatnak, összefüggéseket fedezhetnek fel, aminek köszönhetően egyebek mellett a kombinációs készségük is fejlődik. Jótékony hatással van a memóriára, bizonyos játékok a számolásra, míg mások a logikára. De akárhogy is, érzelmileg mindenkinek kifizetődő, és ha másért nem, ezért mindenképpen megéri kipróbálni!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyfa legek

Karácsonyfa legek

A legmagasabb fa, a legnagyobb dísz, a legnagyobb szaloncukor, a legtöbb karácsonyfaégő... akadnak legek a karácsonyfa körül. Szépek, izgalmasak, de nem biztos, hogy mindegyik kellene otthonra!
Álomút gyermekrajz pályázat

Álomút gyermekrajz pályázat

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Akár együtt az egész osztállyal? Ha igen, akkor nincs más dolgod, mint rajzolni!
Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Ugrás az oldal tetejére