Jelenlegi hely

Kapszulás kávéfőző – valóban megéri?

A kávézás már nagyon régóta része a mindennapjainknak. Szinte a világ minden kultúrájában ikonikus reggeli itallá vált a gőzölgő fekete ital. Ezzel egyetemben pedig számtalan különféle elkészítési mód és ehhez kapcsolódó eszköz is megjelent. Az egyik legújabb pedig kétség kívül a kapszulás kávéfőző ezek között. Kérdéses viszont, hogy mennyire érheti meg beruháznunk egy ilyen készülékre?

Az árak kérdésköre – miért fizetünk többet?

Valószínűleg mindenki tisztában van vele, hogy a kapszulás kávéfőzők jóval költségesebbek lehetnek a hagyományosabb, kávéőrleményt használó masináknál. Először is maga a készülék drágább, mint a régebbi típusú elektromos kávéfőzők. Másrészt pedig maguk a kávékapszulák is többe kerülnek, mint az egyszerű darált kávé. Azonban ha kicsit jobban belemélyedünk a témába, hamar rájöhetünk, hogy valójában mégsem olyan költséges beruházásról van szó, mint azt elsőre gondoltuk. Alaposabban megvizsgálva láthatjuk, hogy a kávékapszulák legtöbbször prémiumminőségű, különleges kávékat tartalmaznak. Olyan kávékat, amik a hagyományos negyedkilós kiszerelésben sokszor megfizethetetlenek lennének számunkra. Éppen ezért például egy különleges Dolce Gusto kapszula esetében lehetőségünk nyílik rá, hogy kis adagokban kiporciózva, megkóstolhassunk valami ínyencséget – amit valószínűleg nagyobb kiszerelésben nem engedhetnénk meg magunknak. Természetesen a kávékapszulák világában is találhatunk bőven a mindennapi kávézáshoz passzoló, olcsóbb darabokat.

Milyen előnyei vannak a kapszulás kávéfőzőknek?

Az egyik legnagyobb előnye ezeknek a gépeknek, hogy rendkívül gyorsak. Sokkal, de sokkal gyorsabban lefőznek egy adag kávét, mint a sima átfolyós készülékek. Emiatt pedig biztosan időt spórolhatunk velük a reggeli rohanás során. Ezen felül a kapszulás kávéfőzők használata rendkívül tiszta. Nem kell a zaccot bajlódni, és még a kapszulákat sem szükséges minden főzés előtt kiüríteni. Ráadásul isteni finom, krémes állagú kávét kínálnak számunkra a kapszulás főzők. Tehát egyáltalán nem csodálkozhatunk azon, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Őszi kreatívkodások

Őszi kreatívkodások

A következő hetekre még jó időt mondanak - használjátok ki a jó időt termések gyűjtésére, hogy a hűvösebb, esősebb őszi napokon aztán együtt alkothassatok!
Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek
Ugrás az oldal tetejére