Az árak kérdésköre – miért fizetünk többet?
Valószínűleg mindenki tisztában van vele, hogy a kapszulás kávéfőzők jóval költségesebbek lehetnek a hagyományosabb, kávéőrleményt használó masináknál. Először is maga a készülék drágább, mint a régebbi típusú elektromos kávéfőzők. Másrészt pedig maguk a kávékapszulák is többe kerülnek, mint az egyszerű darált kávé. Azonban ha kicsit jobban belemélyedünk a témába, hamar rájöhetünk, hogy valójában mégsem olyan költséges beruházásról van szó, mint azt elsőre gondoltuk. Alaposabban megvizsgálva láthatjuk, hogy a kávékapszulák legtöbbször prémiumminőségű, különleges kávékat tartalmaznak. Olyan kávékat, amik a hagyományos negyedkilós kiszerelésben sokszor megfizethetetlenek lennének számunkra. Éppen ezért például egy különleges Dolce Gusto kapszula esetében lehetőségünk nyílik rá, hogy kis adagokban kiporciózva, megkóstolhassunk valami ínyencséget – amit valószínűleg nagyobb kiszerelésben nem engedhetnénk meg magunknak. Természetesen a kávékapszulák világában is találhatunk bőven a mindennapi kávézáshoz passzoló, olcsóbb darabokat.
Milyen előnyei vannak a kapszulás kávéfőzőknek?
Az egyik legnagyobb előnye ezeknek a gépeknek, hogy rendkívül gyorsak. Sokkal, de sokkal gyorsabban lefőznek egy adag kávét, mint a sima átfolyós készülékek. Emiatt pedig biztosan időt spórolhatunk velük a reggeli rohanás során. Ezen felül a kapszulás kávéfőzők használata rendkívül tiszta. Nem kell a zaccot bajlódni, és még a kapszulákat sem szükséges minden főzés előtt kiüríteni. Ráadásul isteni finom, krémes állagú kávét kínálnak számunkra a kapszulás főzők. Tehát egyáltalán nem csodálkozhatunk azon, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.
Szponzorált tartalom