Jelenlegi hely

Kapszulás kávéfőző – valóban megéri?

A kávézás már nagyon régóta része a mindennapjainknak. Szinte a világ minden kultúrájában ikonikus reggeli itallá vált a gőzölgő fekete ital. Ezzel egyetemben pedig számtalan különféle elkészítési mód és ehhez kapcsolódó eszköz is megjelent. Az egyik legújabb pedig kétség kívül a kapszulás kávéfőző ezek között. Kérdéses viszont, hogy mennyire érheti meg beruháznunk egy ilyen készülékre?

Az árak kérdésköre – miért fizetünk többet?

Valószínűleg mindenki tisztában van vele, hogy a kapszulás kávéfőzők jóval költségesebbek lehetnek a hagyományosabb, kávéőrleményt használó masináknál. Először is maga a készülék drágább, mint a régebbi típusú elektromos kávéfőzők. Másrészt pedig maguk a kávékapszulák is többe kerülnek, mint az egyszerű darált kávé. Azonban ha kicsit jobban belemélyedünk a témába, hamar rájöhetünk, hogy valójában mégsem olyan költséges beruházásról van szó, mint azt elsőre gondoltuk. Alaposabban megvizsgálva láthatjuk, hogy a kávékapszulák legtöbbször prémiumminőségű, különleges kávékat tartalmaznak. Olyan kávékat, amik a hagyományos negyedkilós kiszerelésben sokszor megfizethetetlenek lennének számunkra. Éppen ezért például egy különleges Dolce Gusto kapszula esetében lehetőségünk nyílik rá, hogy kis adagokban kiporciózva, megkóstolhassunk valami ínyencséget – amit valószínűleg nagyobb kiszerelésben nem engedhetnénk meg magunknak. Természetesen a kávékapszulák világában is találhatunk bőven a mindennapi kávézáshoz passzoló, olcsóbb darabokat.

Milyen előnyei vannak a kapszulás kávéfőzőknek?

Az egyik legnagyobb előnye ezeknek a gépeknek, hogy rendkívül gyorsak. Sokkal, de sokkal gyorsabban lefőznek egy adag kávét, mint a sima átfolyós készülékek. Emiatt pedig biztosan időt spórolhatunk velük a reggeli rohanás során. Ezen felül a kapszulás kávéfőzők használata rendkívül tiszta. Nem kell a zaccot bajlódni, és még a kapszulákat sem szükséges minden főzés előtt kiüríteni. Ráadásul isteni finom, krémes állagú kávét kínálnak számunkra a kapszulás főzők. Tehát egyáltalán nem csodálkozhatunk azon, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 17 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Ugrás az oldal tetejére