Jelenlegi hely

Kapszulás kávéfőző – valóban megéri?

A kávézás már nagyon régóta része a mindennapjainknak. Szinte a világ minden kultúrájában ikonikus reggeli itallá vált a gőzölgő fekete ital. Ezzel egyetemben pedig számtalan különféle elkészítési mód és ehhez kapcsolódó eszköz is megjelent. Az egyik legújabb pedig kétség kívül a kapszulás kávéfőző ezek között. Kérdéses viszont, hogy mennyire érheti meg beruháznunk egy ilyen készülékre?

Az árak kérdésköre – miért fizetünk többet?

Valószínűleg mindenki tisztában van vele, hogy a kapszulás kávéfőzők jóval költségesebbek lehetnek a hagyományosabb, kávéőrleményt használó masináknál. Először is maga a készülék drágább, mint a régebbi típusú elektromos kávéfőzők. Másrészt pedig maguk a kávékapszulák is többe kerülnek, mint az egyszerű darált kávé. Azonban ha kicsit jobban belemélyedünk a témába, hamar rájöhetünk, hogy valójában mégsem olyan költséges beruházásról van szó, mint azt elsőre gondoltuk. Alaposabban megvizsgálva láthatjuk, hogy a kávékapszulák legtöbbször prémiumminőségű, különleges kávékat tartalmaznak. Olyan kávékat, amik a hagyományos negyedkilós kiszerelésben sokszor megfizethetetlenek lennének számunkra. Éppen ezért például egy különleges Dolce Gusto kapszula esetében lehetőségünk nyílik rá, hogy kis adagokban kiporciózva, megkóstolhassunk valami ínyencséget – amit valószínűleg nagyobb kiszerelésben nem engedhetnénk meg magunknak. Természetesen a kávékapszulák világában is találhatunk bőven a mindennapi kávézáshoz passzoló, olcsóbb darabokat.

Milyen előnyei vannak a kapszulás kávéfőzőknek?

Az egyik legnagyobb előnye ezeknek a gépeknek, hogy rendkívül gyorsak. Sokkal, de sokkal gyorsabban lefőznek egy adag kávét, mint a sima átfolyós készülékek. Emiatt pedig biztosan időt spórolhatunk velük a reggeli rohanás során. Ezen felül a kapszulás kávéfőzők használata rendkívül tiszta. Nem kell a zaccot bajlódni, és még a kapszulákat sem szükséges minden főzés előtt kiüríteni. Ráadásul isteni finom, krémes állagú kávét kínálnak számunkra a kapszulás főzők. Tehát egyáltalán nem csodálkozhatunk azon, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére