Jelenlegi hely

Kapszulás kávéfőző – valóban megéri?

A kávézás már nagyon régóta része a mindennapjainknak. Szinte a világ minden kultúrájában ikonikus reggeli itallá vált a gőzölgő fekete ital. Ezzel egyetemben pedig számtalan különféle elkészítési mód és ehhez kapcsolódó eszköz is megjelent. Az egyik legújabb pedig kétség kívül a kapszulás kávéfőző ezek között. Kérdéses viszont, hogy mennyire érheti meg beruháznunk egy ilyen készülékre?

Az árak kérdésköre – miért fizetünk többet?

Valószínűleg mindenki tisztában van vele, hogy a kapszulás kávéfőzők jóval költségesebbek lehetnek a hagyományosabb, kávéőrleményt használó masináknál. Először is maga a készülék drágább, mint a régebbi típusú elektromos kávéfőzők. Másrészt pedig maguk a kávékapszulák is többe kerülnek, mint az egyszerű darált kávé. Azonban ha kicsit jobban belemélyedünk a témába, hamar rájöhetünk, hogy valójában mégsem olyan költséges beruházásról van szó, mint azt elsőre gondoltuk. Alaposabban megvizsgálva láthatjuk, hogy a kávékapszulák legtöbbször prémiumminőségű, különleges kávékat tartalmaznak. Olyan kávékat, amik a hagyományos negyedkilós kiszerelésben sokszor megfizethetetlenek lennének számunkra. Éppen ezért például egy különleges Dolce Gusto kapszula esetében lehetőségünk nyílik rá, hogy kis adagokban kiporciózva, megkóstolhassunk valami ínyencséget – amit valószínűleg nagyobb kiszerelésben nem engedhetnénk meg magunknak. Természetesen a kávékapszulák világában is találhatunk bőven a mindennapi kávézáshoz passzoló, olcsóbb darabokat.

Milyen előnyei vannak a kapszulás kávéfőzőknek?

Az egyik legnagyobb előnye ezeknek a gépeknek, hogy rendkívül gyorsak. Sokkal, de sokkal gyorsabban lefőznek egy adag kávét, mint a sima átfolyós készülékek. Emiatt pedig biztosan időt spórolhatunk velük a reggeli rohanás során. Ezen felül a kapszulás kávéfőzők használata rendkívül tiszta. Nem kell a zaccot bajlódni, és még a kapszulákat sem szükséges minden főzés előtt kiüríteni. Ráadásul isteni finom, krémes állagú kávét kínálnak számunkra a kapszulás főzők. Tehát egyáltalán nem csodálkozhatunk azon, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére