Jelenlegi hely

A család éberségéért a kávé is felel

A kávézás a legtöbb családban mindennapos program. A napi koffein sokak szerint elengedhetetlen ahhoz, hogy a reggelek gördülékenyen induljanak. Igen ám, de az egy cseppet sem mindegy, hogy anya és apa milyen típusú feketével tölti fel a koffeinben hiányos raktárkészleteket!

Mitől függ a kávé minősége?

Ezt a kérdést nagyjából három irányba el lehetne vinni, minimum. Kezdve a pörkölők milyenségével, folytatva a kávébabszemek minőségével, zárva az ízesítéssel. Ám mi most egy sokadik tényezőt veszünk inkább nagyító alá, ez pedig a technikai háttér.

A Dolce Gusto kávéfőző nem Fortuna kegyeltje, azaz kicsit sem a szerencsének köszönheti a népszerűségét. A stílusos kávégép, mert hogy amúgy a megjelenése mellett sem lehet elmenni szó nélkül, nem mindennapi kávéélményeket tartogat a család egésze számára. Na jó, a kicsik azért nem baj, ha távol tartják magukat tőle, bár a koffeinmentes finomságok cseppnyi megízlelése igazán jó móka lehet. A tiramisu készítésről meg nem is beszélve.

Kényeztetés, ami mindenkinek jár

Visszakanyarodva a dilemmához: nem mindegy, hogy pontosan milyen paraméterekkel rendelkezik a kiszemelt kávéfőző. Sokan hajlamosak félvállról venni ezt az egészet, mert úgy vélik, hogy a prémium kávészemek akármiben lefőzve is minőségi kortyolást eredményeznek. De azért ez így, ebben a formában nem igaz. A márka képviselte megbízhatóság nemcsak a tartósságban érhető tetten, bár az igaz, hogy ez is jelentős pozitívum. A főzés könnyedsége, gyorsasága is hozzátartozik az ellenállhatatlan képlethez. Meg persze az érzékeket kényeztető fekete cseppjei, amik reggel, délben vagy kora este a lendületesség töltőanyagaivá válhatnak. Ez az a kényeztetés, ami egyébként mindenkinek jár. Főleg egy számtalan ébredéssel teli éjszaka vagy egy fárasztó, játszóteres, kirándulós nap után. Vagy esetleg a közös ebédfőzést követően, amikor a gőzőlgő fekete tejhabbal vagy éppen tejeskávéként elkortyolva már-már desszertszámba megy. Szóval az egyetlen gombnyomás nyomán megszülető barista alkotás a megfelelő gép közbenjárásával mindig és bármikor elérhető!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére