Jelenlegi hely

A család éberségéért a kávé is felel

A kávézás a legtöbb családban mindennapos program. A napi koffein sokak szerint elengedhetetlen ahhoz, hogy a reggelek gördülékenyen induljanak. Igen ám, de az egy cseppet sem mindegy, hogy anya és apa milyen típusú feketével tölti fel a koffeinben hiányos raktárkészleteket!

Mitől függ a kávé minősége?

Ezt a kérdést nagyjából három irányba el lehetne vinni, minimum. Kezdve a pörkölők milyenségével, folytatva a kávébabszemek minőségével, zárva az ízesítéssel. Ám mi most egy sokadik tényezőt veszünk inkább nagyító alá, ez pedig a technikai háttér.

A Dolce Gusto kávéfőző nem Fortuna kegyeltje, azaz kicsit sem a szerencsének köszönheti a népszerűségét. A stílusos kávégép, mert hogy amúgy a megjelenése mellett sem lehet elmenni szó nélkül, nem mindennapi kávéélményeket tartogat a család egésze számára. Na jó, a kicsik azért nem baj, ha távol tartják magukat tőle, bár a koffeinmentes finomságok cseppnyi megízlelése igazán jó móka lehet. A tiramisu készítésről meg nem is beszélve.

Kényeztetés, ami mindenkinek jár

Visszakanyarodva a dilemmához: nem mindegy, hogy pontosan milyen paraméterekkel rendelkezik a kiszemelt kávéfőző. Sokan hajlamosak félvállról venni ezt az egészet, mert úgy vélik, hogy a prémium kávészemek akármiben lefőzve is minőségi kortyolást eredményeznek. De azért ez így, ebben a formában nem igaz. A márka képviselte megbízhatóság nemcsak a tartósságban érhető tetten, bár az igaz, hogy ez is jelentős pozitívum. A főzés könnyedsége, gyorsasága is hozzátartozik az ellenállhatatlan képlethez. Meg persze az érzékeket kényeztető fekete cseppjei, amik reggel, délben vagy kora este a lendületesség töltőanyagaivá válhatnak. Ez az a kényeztetés, ami egyébként mindenkinek jár. Főleg egy számtalan ébredéssel teli éjszaka vagy egy fárasztó, játszóteres, kirándulós nap után. Vagy esetleg a közös ebédfőzést követően, amikor a gőzőlgő fekete tejhabbal vagy éppen tejeskávéként elkortyolva már-már desszertszámba megy. Szóval az egyetlen gombnyomás nyomán megszülető barista alkotás a megfelelő gép közbenjárásával mindig és bármikor elérhető!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére