Jelenlegi hely

A család éberségéért a kávé is felel

A kávézás a legtöbb családban mindennapos program. A napi koffein sokak szerint elengedhetetlen ahhoz, hogy a reggelek gördülékenyen induljanak. Igen ám, de az egy cseppet sem mindegy, hogy anya és apa milyen típusú feketével tölti fel a koffeinben hiányos raktárkészleteket!

Mitől függ a kávé minősége?

Ezt a kérdést nagyjából három irányba el lehetne vinni, minimum. Kezdve a pörkölők milyenségével, folytatva a kávébabszemek minőségével, zárva az ízesítéssel. Ám mi most egy sokadik tényezőt veszünk inkább nagyító alá, ez pedig a technikai háttér.

A Dolce Gusto kávéfőző nem Fortuna kegyeltje, azaz kicsit sem a szerencsének köszönheti a népszerűségét. A stílusos kávégép, mert hogy amúgy a megjelenése mellett sem lehet elmenni szó nélkül, nem mindennapi kávéélményeket tartogat a család egésze számára. Na jó, a kicsik azért nem baj, ha távol tartják magukat tőle, bár a koffeinmentes finomságok cseppnyi megízlelése igazán jó móka lehet. A tiramisu készítésről meg nem is beszélve.

Kényeztetés, ami mindenkinek jár

Visszakanyarodva a dilemmához: nem mindegy, hogy pontosan milyen paraméterekkel rendelkezik a kiszemelt kávéfőző. Sokan hajlamosak félvállról venni ezt az egészet, mert úgy vélik, hogy a prémium kávészemek akármiben lefőzve is minőségi kortyolást eredményeznek. De azért ez így, ebben a formában nem igaz. A márka képviselte megbízhatóság nemcsak a tartósságban érhető tetten, bár az igaz, hogy ez is jelentős pozitívum. A főzés könnyedsége, gyorsasága is hozzátartozik az ellenállhatatlan képlethez. Meg persze az érzékeket kényeztető fekete cseppjei, amik reggel, délben vagy kora este a lendületesség töltőanyagaivá válhatnak. Ez az a kényeztetés, ami egyébként mindenkinek jár. Főleg egy számtalan ébredéssel teli éjszaka vagy egy fárasztó, játszóteres, kirándulós nap után. Vagy esetleg a közös ebédfőzést követően, amikor a gőzőlgő fekete tejhabbal vagy éppen tejeskávéként elkortyolva már-már desszertszámba megy. Szóval az egyetlen gombnyomás nyomán megszülető barista alkotás a megfelelő gép közbenjárásával mindig és bármikor elérhető!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pöttyös Panni alkotói pályázat

Pályázat típusa: alkotói pályázat óvodsoknak és kisiskolásoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.
"Ez a gyerek egyszerűen csak épp kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

"Ez a gyerek épp csak kamasz, elindult a nővé cseperedés rögös útján" - egy nem kitűnő bizonyítvány margójára

Esik a havaseső és fagyos szél csípi arcom a délutáni szürkületben, mikor várom a villamost egy hosszú és megterhelő januári munkanap után.Annyira elfáradtam ma, csak bámulni szeretnék ki az ablakon, és nézni, ahogy a város elhalad mellettem.Éppen csak lehuppanok az ülésre, mikor két korombeli nő foglal helyet előttem.
Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeleburdi gyerekek cinkos anyái - avagy szülők, akik titokban színeznek

Szeptembertől a gyerekeink házi feladata okozza az egyik legnagyobb stresszforrást a családokban. Bár ugye a legtöbb szakember már nyíltan hangoztatja: "az otthoni házi feladat rossz hatással van a gyerek és a szülő kapcsolatára", még sincs ilyen irányú változás a rendszerben.
Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Életmódváltás 10 egyszerű lépésben

Ha január, akkor sokak fogadalmában az életmódváltás szerepel. Hogy egészségesebben fognak táplálkozni, esetleg bevezetik a rendszeres testmozgást az életükbe. Ehhez szeretnék nektek segítséget nyújtani 10 egyszerű lépésben.
Ugrás az oldal tetejére