Jelenlegi hely

A család éberségéért a kávé is felel

A kávézás a legtöbb családban mindennapos program. A napi koffein sokak szerint elengedhetetlen ahhoz, hogy a reggelek gördülékenyen induljanak. Igen ám, de az egy cseppet sem mindegy, hogy anya és apa milyen típusú feketével tölti fel a koffeinben hiányos raktárkészleteket!

Mitől függ a kávé minősége?

Ezt a kérdést nagyjából három irányba el lehetne vinni, minimum. Kezdve a pörkölők milyenségével, folytatva a kávébabszemek minőségével, zárva az ízesítéssel. Ám mi most egy sokadik tényezőt veszünk inkább nagyító alá, ez pedig a technikai háttér.

A Dolce Gusto kávéfőző nem Fortuna kegyeltje, azaz kicsit sem a szerencsének köszönheti a népszerűségét. A stílusos kávégép, mert hogy amúgy a megjelenése mellett sem lehet elmenni szó nélkül, nem mindennapi kávéélményeket tartogat a család egésze számára. Na jó, a kicsik azért nem baj, ha távol tartják magukat tőle, bár a koffeinmentes finomságok cseppnyi megízlelése igazán jó móka lehet. A tiramisu készítésről meg nem is beszélve.

Kényeztetés, ami mindenkinek jár

Visszakanyarodva a dilemmához: nem mindegy, hogy pontosan milyen paraméterekkel rendelkezik a kiszemelt kávéfőző. Sokan hajlamosak félvállról venni ezt az egészet, mert úgy vélik, hogy a prémium kávészemek akármiben lefőzve is minőségi kortyolást eredményeznek. De azért ez így, ebben a formában nem igaz. A márka képviselte megbízhatóság nemcsak a tartósságban érhető tetten, bár az igaz, hogy ez is jelentős pozitívum. A főzés könnyedsége, gyorsasága is hozzátartozik az ellenállhatatlan képlethez. Meg persze az érzékeket kényeztető fekete cseppjei, amik reggel, délben vagy kora este a lendületesség töltőanyagaivá válhatnak. Ez az a kényeztetés, ami egyébként mindenkinek jár. Főleg egy számtalan ébredéssel teli éjszaka vagy egy fárasztó, játszóteres, kirándulós nap után. Vagy esetleg a közös ebédfőzést követően, amikor a gőzőlgő fekete tejhabbal vagy éppen tejeskávéként elkortyolva már-már desszertszámba megy. Szóval az egyetlen gombnyomás nyomán megszülető barista alkotás a megfelelő gép közbenjárásával mindig és bármikor elérhető!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 17 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Ugrás az oldal tetejére