Jelenlegi hely

A család éberségéért a kávé is felel

A kávézás a legtöbb családban mindennapos program. A napi koffein sokak szerint elengedhetetlen ahhoz, hogy a reggelek gördülékenyen induljanak. Igen ám, de az egy cseppet sem mindegy, hogy anya és apa milyen típusú feketével tölti fel a koffeinben hiányos raktárkészleteket!

Mitől függ a kávé minősége?

Ezt a kérdést nagyjából három irányba el lehetne vinni, minimum. Kezdve a pörkölők milyenségével, folytatva a kávébabszemek minőségével, zárva az ízesítéssel. Ám mi most egy sokadik tényezőt veszünk inkább nagyító alá, ez pedig a technikai háttér.

A Dolce Gusto kávéfőző nem Fortuna kegyeltje, azaz kicsit sem a szerencsének köszönheti a népszerűségét. A stílusos kávégép, mert hogy amúgy a megjelenése mellett sem lehet elmenni szó nélkül, nem mindennapi kávéélményeket tartogat a család egésze számára. Na jó, a kicsik azért nem baj, ha távol tartják magukat tőle, bár a koffeinmentes finomságok cseppnyi megízlelése igazán jó móka lehet. A tiramisu készítésről meg nem is beszélve.

Kényeztetés, ami mindenkinek jár

Visszakanyarodva a dilemmához: nem mindegy, hogy pontosan milyen paraméterekkel rendelkezik a kiszemelt kávéfőző. Sokan hajlamosak félvállról venni ezt az egészet, mert úgy vélik, hogy a prémium kávészemek akármiben lefőzve is minőségi kortyolást eredményeznek. De azért ez így, ebben a formában nem igaz. A márka képviselte megbízhatóság nemcsak a tartósságban érhető tetten, bár az igaz, hogy ez is jelentős pozitívum. A főzés könnyedsége, gyorsasága is hozzátartozik az ellenállhatatlan képlethez. Meg persze az érzékeket kényeztető fekete cseppjei, amik reggel, délben vagy kora este a lendületesség töltőanyagaivá válhatnak. Ez az a kényeztetés, ami egyébként mindenkinek jár. Főleg egy számtalan ébredéssel teli éjszaka vagy egy fárasztó, játszóteres, kirándulós nap után. Vagy esetleg a közös ebédfőzést követően, amikor a gőzőlgő fekete tejhabbal vagy éppen tejeskávéként elkortyolva már-már desszertszámba megy. Szóval az egyetlen gombnyomás nyomán megszülető barista alkotás a megfelelő gép közbenjárásával mindig és bármikor elérhető!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.
Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Évek óta vonattal megyünk nyaralni. Először csak kettesben a férjemmel, majd csatlakozott a fiúnk 12 éve, 7 éve a lányunk is. Ehhez hoztam jól bevált „praktikákat”, hogy stressz helyett valóban élményekkel legyen teli már az utazás is.
Ugrás az oldal tetejére