Jelenlegi hely

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

Pályázat típusa:  média pályázat
Beküldési határidő: 2024. március 15. és 31.
Korcsoport: 25 év alatti fiatalok

VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny

A Martin György Kulturális Egyesület szervezésében 2024. március 22-én kerül megrendezésre a VIII. Nits Márta Országos Népdaléneklési Verseny, melynek részletes kiírása a következő:

Ki pályázhat?

Korcsoportok:
I. korcsoport: 7-8. évfolyam
II. korcsoport: 9-12. évfolyam

Mivel lehet pályázni?

Kategóriák:
- 1. kategória: Szóló és hangszeres szólista
- 2. kategória: Kisegyüttes (max. 3 fő)
- 3. kategória: Énekegyüttes (4-8 fő)
- 4. kategória: Zenekari formáció vagy Hangszerkíséretes ének

A pályázat feltételei:

A verseny erőforrásainak korlátait figyelembe véve egy oktatási intézmény maximum 3 produkciót nevezhet, illetve egy versenyző maximum 2 kategóriában léphet fel a versenyen. Összességében 15 kisegyüttes, 15 énekegyüttes, valamint 30 szólóénekes nevezést fogadunk el, értelemszerűen, ha valamelyikből kevesebb érkezik, akkor automatikusan másik kategóriával töltjük fel a maradék helyeket

Jelentkezés

A jelentkezést a Martin György Kulturális Egyesület honlapján (www.martinkult.hu) található jelentkezési lap kitöltésével tehetik meg, ahol az alábbi adatokat kell megadni:
- A jelentkező neve, életkora (csoportos kategóriák esetén az együttes neve, létszáma)
- A népdalcsokor elnevezése
- Felkészítő tanár neve
- Oktatási intézmény neve

Jelentkezési határidő: 2024. február 29., csütörtök, éjfél

Értékelés:

A produkciókat szakmai zsűri hallgatja meg. A zsűri az eredményhirdetésen általános értékelést tart, majd a minősítések kiosztását követően igény szerinti személyes konzultáción véleményezi az előadásokat. A verseny keretében kiemelt arany, aranyezüst és bronz minősítést szerezhetnek a produkciók előadói. Ezen kívüli sorrendet a szervezők nem állítanak fel. A kategóriák értékelése külön történik. A versenyzőket a saját korosztályuktól elvárható színvonalhoz viszonyítva értékeli a zsűri.

Kérdés esetén bővebb információ a martinegyesulet@gmail.com e-mailcímen kérhető.

Figyelem! A pályázatról szóló cikkünk nem teljes körű tájékoztatás, csak a pályázat legfontosabb részleteit jelenítjük meg. A teljes kiíráshoz kérjük tekintse meg az eredeti kiírást ITT.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére