Pap Zsuzsa írása
Gombás szelet recept
Hozzávalók 4 személyre
-
80 dkg jól szeletelhető sertéshús (karaj, tarja, comb, lapocka, oldalas csont nélküli része)
-
15 dkg húsos szalonna
-
2 evőkanál liszt
-
1 nagyobb fej hagyma
-
1 db zöldpaprika
-
1 db nagyobb, vagy 2 db kisebb paradicsom
-
30 dkg gomba (termesztett csiperke – esetleg megbolondítva kevés erdei gombával)
-
fűszerek: só, bors, hústól és ízléstől függően majoránna, zsálya, rozmaring, néhány szál petrezselyem
-
2 dl tejföl - feltételesen (tejföl nélkül is nagyon jó)
Előkészítés
- A húst megmosod, letörölgeted róla a vizet, felszeleteled és kissé kiklopfolod, mindkét oldalán megsózod és megfűszerezed.
- A szalonnát, hagymát, zöldpaprikát és paradicsomos kis kockákra vágod.
- A gombát megmosod folyó víz alatt és felszeleteled.
Gombás szelet elkészítése
-
A szalonnakockákat egy serpenyőben kiolvasztod. A pörcöket kiszeded.
-
A hússzeleteket lisztbe forgatás után a szalonna zsírján mindkét oldalán átsütöd, tányérba kiszeded.
-
A zsíron megdinszteled a hagymát, hozzáadod a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot.
-
Rövid párolás után hozzáadod a gombát. A gomba levet fog ereszteni, 5 percig együtt párolod a többi zöldséggel.
-
Visszateszed a húst a raguba és fedő alatt addig párolod, amíg a hús megpuhul.
-
Az étel elkészült.
-
Ha tejföllel szeretnéd tálalni, akkor szedd ki a hússzeleteket, tedd bele a tejfölt és forrald át.
-
Ezt követően visszarakhatod a húst a tejfölös szószba és tálalhatod.
Tálalás
Tálalhatod
- metélt tésztával.
Képek: saját készítésű étel saját felvételei
Még több fortély Zsuzsától:
Szerző: Pap Zsuzsa - http://www.haztartas-ma.hu/
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges