Jelenlegi hely

Dolgozz Otthonról Nap - Dolgozz onnan, ahonnan jólesik!

Két évvel ezelőtt indult útjára az első magyarországi „Dolgozz Otthonról Nap”, melynek lényege, hogy a lehető legtöbb emberhez eljusson az üzenet: dolgozni nem csak a munkahelyről lehet. Az alkalmanként otthonról vagy egyéb alternatív helyekről történő munkavégzés ugyanolyan hatékony, és számos előnnyel jár mind a cégvezetés, mind az alkalmazottak számára.

 

A megvalósításához szükséges technológia a vezető cégeknél adott, csupán a munkáltatók elhatározása és a munkavállalók igénye szükséges, hogy Magyarországon is szélesebb körben elterjedjen a rugalmas munkavégzési forma. A 2012-ben megvalósult akció hamar rendkívül népszerű lett, több mint száz vállalat csatlakozott a kezdeményezéshez, és így többezer ember próbálhatta ki az otthoni munkavégzés előnyeit április 21-én. Idén május 10-én, ismét lesz „Dolgozz Otthonról Nap”. Csatlakozz te is, és dolgozz onnan, ahonnan jólesik!

 

A „Home office” kultúra és a technológia

Nem minden munkakörben kivitelezhető az otthonról történő munkavégzés: ez elsősorban szellemi foglalkoztatottak számára érhető el. A hordozható számítógépek, az okoskészülékek, a mobilinternet és a digitális megoldások mellett egyre több vállalat és munkavállaló számára teszik lehetővé, hogy kis ráfordítás mellett vállalati kultúrájuk részévé tegyék az otthoni munkát. A „Dolgozz Otthonról Nap” magyarországi kezdeményezője a Telenor és a Microsoft, ahol a nyugat-európai vállalatokhoz hasonlóan bevett gyakorlat, hogy egy-egy munkanapon az alkalmazottak otthon végzik a munkájukat és az idő- és energiaigényes utazás helyett inkább feladataikkal haladnak.

 

Bizalom

Nem az irodában dolgozni bizalmat jelent. Azt jelenti, a munkáltató megbízik alkalmazottaiban és támogatja, hogy munkájukat alkalomszerűen otthonukból végezzék. Azok a munkatársak, akik érzik a vezetőség bizalmát, lojális munkatársként magasabb szintű teljesítményt nyújtanak.

 

Munkahatékonyság

Ha a pörgős munkahelyi környezetet, a napi megbeszéléseket és a csapatmunkát szembe állítjuk az otthon nyugodt és kiszámítható körülményeivel, mindkét esetben találunk olyan érveket, amelyek a hatékony munkavégzés mellett szólnak. Sok esetben az ingergazdag környezet, de olykor inkább a csendes és nyugodt koncentráció segít, hogy hatékonyan haladjunk a munkánkkal.

 

Munka-magánélet egyensúlya

Ha időnként egy napot az irodán kívül dolgozunk, akkor megtakarítjuk a munkába jutásra és a hazatérésre fordított időt. Ezt a megspórolt időt magánéletünkre, családunkra, hobbinkra fordíthatjuk. Az otthoni munka szabadabb időbeosztással is jár, így tetszés szerint időzíthetjük aznapra tervezett feladatainkat. Az otthoni munkavégzés mellett fogadhatjuk a napközben címünkre érkező csomagot, beengedhetjük a gázművek szakemberét (aki általában napközben érkezik), ápolhatjuk beteg gyerekünket, vagy átvehetjük ajánlott levelünket a munkaidőnk vége előtt záró postán. Sőt, elképzelhető, hogy a szabadabb időbeosztás mellett egy kellemes napközbeni séta produktívabb délutáni munkaórákat eredményez.

 

Környezetvédelem, energiatakarékosság

Az sem elhanyagolható tényező, hogy egy-egy otthon töltött munkanappal a munkahelyre jutás ideje mellett utazásunk költségét és az ezzel járó károsanyag-kibocsátást is megspórolhatjuk. Képzeljük el, hogy egy esetleges szmogriadó esetén a vállalatvezetők felhívással kérik munkavállalóikat, hogy a kritikus napon dolgozzanak otthonról, így a modern gondolkodású cégek munkatársai utazásukkal nem terhelik tovább a környezetet. Ha a „Dolgozz Otthonról Nap” szemlélet széles körben elterjed, akkor a példában szereplő esetben akár rövid idő alatt is látványos eredmény érhető el.

 

Céged csatlakozna a kezdeményezéshez? Kattints ide a részletekért!

 

Forrás: dolgozzotthonrolnap.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Képregény, táblakép, futás... a közös pont: a Himnusz

Képregény, táblakép, futás, ismeretlen szerelmes ... a Himnusz és Kölcsey titkai

Gondolnád, hogy január 22-én ünnepeljük a Himnusz születésnapját? És azt tudtad, hogy képregény is készült belőle? Vagy azt, hogy Kölcsey nem is tartotta jó versnek?
23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Ugrás az oldal tetejére