Jelenlegi hely

Múzeumok éjszakája - Sokszínű, valamennyi korosztályt megszólító programok Zalában

Sokszínű, valamennyi korosztályt megszólító programokkal készülnek a múzeumok éjszakájára Zalában: a megyeszékhelyen a múzeumok mellett megnyitja kapuit a könyvtár, a törvényszék és az egykori zsinagóga.

Keszthelyen Balatoni csata címmel nyílik kiállítás, míg Nagykanizsán az emberré válás folyamatával összefüggő tudományos kutatások legújabb dokumentumait mutatják be, az egervári Nádasdy-Széchényi-várkastélyban pedig rendhagyó tárlatvezetést tartanak - ismertették a szervezők.

Zalaegerszegen a Göcseji Múzeum történészei formabontó tárlatvezetésre, fotótörténeti kalandozásra, arcrekonstrukciós foglalkozásra invitálják a látogatókat. A múzeumkertben koncerteket tartanak, a Göcseji Falumúzeumban pedig a Ripacsok Irodalmi Színjátszó Kör a heszperidák kertjéből ellopott aranyalma történetét mutatja be Paraszt Párisz, avagy a göcseji alma dicsérete címmel.

A programsorozathoz idén első alkalommal a Deák Ferenc Megyei Könyvtár is csatlakozott: Zala megye régi térképeken címmel a történelmi Zala megye ábrázolásait mutatják be a kezdetektől napjainkig. A kézműves foglalkozáson könyvkötő segít minitékát készíteni, és megnyitják a könyvritkaságokat rejtő páncélszekrényt. A Városi Hangverseny és Kiállítóteremben a XX. század első felében készült zsidó képzőművészeti alkotásokból nyílik kiállítás.

A Zalaegerszegi Törvényszéken tárlatvezetést tartanak, a történelmi sétán megtekinthetik a bíróság épületéről készült felvételeket, a régi kiállítási tárgyakat, és látható lesz többek közt egy pincebetöréshez használt álkulcs is.

Míg a megyeszékhelyen a múzeumok éjszakáján rabomobillal lehet "városi sétát", körutazást tenni, Keszthelyen DOTTÓ kisvasút köti össze a helyszíneket. A "Balaton fővárosában" tizenöt belvárosi múzeum tart nyitva a múzeumok éjszakáján, a sétálóutcától a Helikon Kastélymúzeumig zászlóforgatók vonulnak fel, a Georgikon Majortörténetei Kiállítóhelyen családi programokat szerveznek.

A Balatoni Múzeumban a programok a június 20-án nyíló Balatoni csata című kiállítás tematikájához illeszkednek: haditechnikai és katasztrófavédelmi bemutatókat, előadásokat tartanak, a tábortűz mellett katonadalokat tanítanak, és a látogatók kipróbálhatják a katonai arcfestést is.

A Helikon Kastélymúzeumban korhű ruhába öltözött vezetők kísérik végig a látogatókat a főúri enteriőr kiállításon, míg a tükörteremben örökzöld olasz slágerek és népszerű operarészletek hangzanak el.

Nagykanizsán, a Thúry György Múzeumban a június 20-án nyílik meg Egyszer volt... az ősember - Legyél Te is Kőkor szaki! címmel nyílik kiállítás: a december 31-ig megtekinthető tárlaton az ősember és az emberré válás folyamatával összefüggő leleteket, a tudományos kutatások dokumentumait mutatják be.

 

Forrás: MTI

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Anyai küldetések – te melyik film műfajába illessz be?

Egy kisgyermekes anya napja egy akciófilmbe illő kihívások sorozata: reggeltől estig pelenkacsaták, katasztrófaelhárító műveletek, békítő bírák testületi ülései és mentőexpedíciók sokasága a játszótéren. Sok sírással, bizonytalansággal, puszival és öleléssel.
Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Ugrás az oldal tetejére