Jelenlegi hely

Végre nálunk is már! De miért jó, ha az új YouTube Kids-et használjátok?

Youtube nélkül már talán létezni sem tudnak a gyerekek. Míg én lehet heti egyszer nyomok csak rá a YT alkalmazásgombjára, úgy a mai gyerekek, napi 5-10 vagy akár még ennél is több videót néznek meg a csatornán.

Mind tudjuk, hogy közben - véletlenül is-, de káros tartalmakra is szert tehetnek a gyerekek, és mégis hagyjuk, vagyis hagytuk őket, csak egy mondóka, csak még egy Bogyó és Babóca nem árthat…, de most ennek vége, végre Magyarországra is elhozták a YouTube Kids-et. A YouTube Kids öt éve indult már el és ennyi idő kellett, hogy hozzánk is elérjen, de a lényeg, hogy itt van, úgy hogy tessék használni a szülőknek!

Nézzük meg, hogy miért is jó nektek, ha ezt használjátok és nem a „felnőtt” verziót!

 • kifejezetten 3–12 éveseknek szól, gyerekekre szabott verzió,
 • a szülők választhatják ki a megfelelő csatornákat, hogy mit nézhet a gyerek,
 • sőt, megszabhatjuk a videónézésre fordítható időt is a beépített időzítővel,
 • a "Még egyszer megnézem" résznél hozzáférhetünk azokhoz a videókhoz, amit a gyerekünk megnézett már,
 • sokkal könnyebben találjuk meg a gyerekeknek szánt tartalmakat, melyekre korábban, hosszas keresgélés által bukkantunk csak rá,
 • magát a keresés funkció használatát is le lehet tiltani, így ő nem kereshet tartalmat (nyugi, ha átállnak rá meg fogják szokni…),
 • kijelölhetjük, hogy milyen tartalmat nézhet meg a gyerek az alkalmazáson belül és kizárhatunk bizonyos videókat vagy csatornákat, amiket mi nem tartunk építőnek a gyerekünk számára,
 • a szülő totális ellenőrzést kap a gyereknek létrehozott fiók felett,
 • használatához a gyermekeknek nincs szükségük Google Fiókra,
 • az alkalmazás ingyenes, fut telefonon, tableten, okostévéken,  ChromeCaston, Apple TV-n vagy játékkonzolokon.
 • és talán a legfontosabb (ezt a nagytesós szülők már értik miért mondom), hogy a gyerek itt nem tud videót  feltölteni, és kommentelni sem, vagy káros kommenteket olvasni, csak és kizárólag tartalmakat tud nézni!

​Makai Marianna - Kecskemétimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére