Jelenlegi hely

Sétával a szülés/születés minőségéért

Egy figyelemreméltó új, hagyományteremtő kezdeményezés született: az Eötvös Loránd Tudományegyetem Perinatális szaktanácsadó képzésének végzett hallgatói és oktatói jóvoltából.

 

Most együttes erővel hívhatjuk fel arra a figyelmet, hogy az élet kezdete egy olyan meghatározó pillanat, ami nem múlik el nyomtalanul. Hosszú távú hatásai velünk maradnak egész életünkön át, sőt nagy valószínűséggel befolyásolják a következő nemzedékek világra jövetelének módját, s így az ő életüket is. A szülés/születés minősége legalább olyan fontos, mint annak közvetlen eredménye.

Nem kívánjuk megszabni azt, hogy ki hogyan szüljön és szülessen, de szeretnénk rámutatni arra, hogy a szülés/születés minősége mennyire meghatározó, és szeretnénk, ha mindenki ismerné az irányelveket, melyek mentén érdemes haladni. Célkitűzésünk, hogy a szülés/születések a WHO ajánlásának, a baba-barátság pontjainak illetve az AnyaBaba-barát szülészeti ellátáshoz vezető út lépéseinek mentén haladjanak, s hogy minél többen megismerjék ezeket.

A szülés/születés minőségének jelentőségét bizonyítja, hogy szakmai törekvéseinket immár 20 hazai és nemzetközi szervezet támogatja, de mellénk álltak ismert hazai sportolóink, mint Dudás Miklós, Kovács Katalin és Szabó Szilvia is.

A szülés/születés mindannyiunkat érint, nőt, férfit, gyermeket egyaránt. Éppen ezért mindenkit szeretettel várunk Sétánkra, és a hozzá kapcsolódó rendezvényekre.

A Sétán ki-ki a maga tempójában járhatja végig az utat, hol csendesen, hol hangot adva élményeinek. Mindez mutatja, mennyire fontos a saját ritmus (amit nem érdemes se gyorsítani, se lassítani), a folyamat (ami legalább olyan lényeges, mint a célba érkezés), az együttlét vagy éppen a magány.

Első utunk Budapesttől, az ELTE Izabella utcai kampuszának kertjében a kezdeményezés keretében ültetett SzüléSzületéS fájától Egerbe vezet: 2014. június 29. 17:00 órai indulással, július 6-ai megérkezéssel, az Eger melletti Bábafához.

Azok kedvéért, akik nem sétálhatnak velünk, Budapesten, az ELTE Izabella utcai épületének udvarában, és Egerben valamint a Bábafánál programokkal kedveskedünk.

Június 29-én 15:00 órától az ELTE Izabella utcai épületének udvarában Ringató foglalkozással, kézműves termékekkel, színezővel és más érdekességekkel várjuk az érdeklődőket. A helyszínen a Cerny jóvoltából betekintést nyerhetnek a koraszülött mentésbe, továbbá közösen elkészítjük a Séta zászlóját, amely aztán elkísér minket sétánk során.

Július 5-én 17:00 órától Egerben családi találkozón köszöntik a sétából érkezőket, zenével, énekkel és körtánccal, szalagkészítéssel, 6-án pedig a Séta befejező szakaszához lehet csatlakozni, a Bábafáig, ahol élménydús programokkal várjuk a résztvevőket.

 

Bővebb információ itt!
 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Utam az iskolába – Filmajánló

Utam az iskolába – Filmajánló

Négy kiskamasz a világ négy pontján. Ami közös bennük, hogy örömmel járnak iskolába, akkor is, ha ez nagy nehézségekkel és veszéllyel jár: elefántok elől menekülnek, lóháton mennek a hegyekben, folyón kelnek át, kilométereket gyalogolnak. Lenyűgöző dokumentumfilm, egyben tanmese iskolásoknak.
Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ugrás az oldal tetejére