Jelenlegi hely

Rumini életre kelt - íme a nyertes pályaművek!

A gyermekek médiafogyasztási, olvasási szokásainak felmérése céljával indítottunk országos kutatást 2011 őszén, melyhez általános iskolai osztályoknak szóló, olvasást népszerűsítő pályázat kapcsolódott.

 

Az online felmérésben országosan több mint kétezer látogatónk vett részt. A szülők többsége úgy gondolja, hogy a "Keltsük életre a betűket! - Keltsük életre Ruminit!" pályázat - és a hozzá hasonló akciók - alkalmasak arra, hogy a gyermekeket motiválják az olvasásra.

Véleményeteket a pályázat igazolta: a Rumini című, 2007-ben "Az Év Gyermekkönyve" díjat nyert regény elolvasása alapján készült pályamunkák arról tanúskodnak, hogy a gyermekek megismerték a történetet és többen arról számoltak be, hogy a pályázatnak köszönhetően eddig nem szívesen olvasó gyermekek vették örömmel kezükbe a könyvet.

Ahogy az egyik résztvevő osztály pedagógusa elmondta: a közös alkotás öröme mellett a legnagyobb eredménynek azt tartja, hogy tanítványai közül sokan folytatták Rumini kalandos történetének olvasását a regénysorozat további köteteivel.

A megmérettetésre országosan 38 pályamű érkezett. A pályázók  szabad kezet kaptak a történet feldolgozásához: Ruminis induló, mesejáték, terepasztal, hajók, társasjátékok, 3 dimenziós könyv és még számos kreatív alkotás született, így igen nehéz dolga volt a zsűrinek: Berg Judit író, Kálmán Anna illusztrátor, Kovács Eszter, a Pagony Kiadó alapító-főszerkesztője, Gellén Nóra a szervező Imami oldalak  képviseletében, valamint dr. Gombos Péter, a Magyar Olvasástársaság alelnöke értékelték a munkákat.

Helyezéstől függetlenül minden résztvevő osztálynak gratulálunk és köszönjük a felkészítő pedagógusok munkáját!

A "Keltsük életre a betűket! - Keltsük életre Ruminit!" pályázat díjazottjai:

I. helyezett: 13. számú pályamű - a nyeremény színházlátogatás a Magyar Színház Rumini Ferrit - szigeten című előadására.

II. helyezett: 27. számú pályamű - a nyeremény az osztály minden tagjának egy általa választott könyv a Rumini sorozatból a Pagony Könyvkiadó jóvoltából.

III. helyezett: 7. számú pályamű - a nyeremény 3 db Rumini - A küldetés című társasjáték a Keller & Mayer felajánlásával.

Különdíj: 6. számú pályamű  - a  Pagony Könyvkiadó által felajánlott különdíj egy 10.000 forint  értékű könyvvásárlási utalvány.

A PÁLYÁZATRA BEÉRKEZETT VALAMENNYI ALKOTÁS IDE KATTINTVA TEKINTHETŐ MEG

Ha nem vettél részt a pályázaton, akkor is érdemes kattintanod: hallgasd meg a Rumini kalandjairól született dalokat, nézd meg a vele kapcsolatos  mesejátékokat, készítsd el otthon  és játszd a társasjátékokat, vagy töltsd le és állítsd össze magadnak a  3 dimenziós mesekönyvet!

Sok szép olvasásélményt kívánunk mindenkinek!

Az Imami oldalak szerkesztői

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.
Ugrás az oldal tetejére