Jelenlegi hely

Ötszáz intézmény csatlakozott idén a Kultúrházak éjjel-nappal sorozathoz

Ötszáz intézmény mintegy ezer programmal, többek közt táncházzal, koncerttel, színházi estekkel és gasztronómiai programokkal várja péntektől vasárnapig az érdeklődőket országszerte a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretében.

Magyarországi és határon túli közművelődési intézmények egyaránt várják a látogatókat sokszínű, ingyenes programokkal kül- és beltéren, nappal és éjszaka egyaránt - adta hírül a szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye.

Idén lesz kiállítás, sportesemény, farsangi mulatság és álarckészítés, de táncházzal, koncerttel, színházi estekkel és gasztronómiai programokkal is készülnek az intézmények.

Izgalmasnak ígérkezik Rákócziújfalun a Társasjátékok éjszakája, ahol korhatár nélkül régi és új társasjátékok kipróbálására nyílik lehetőség: csocsó, biliárd, sakk, Carcassone, Scrable, Activity, Kalózhajó, Catan telepesei várják a vállalkozó szelleműeket. Püspökladányban Rubik kocka versenyt tartanak, a fővárosi XI. kerületi FMH művelődési házban pedig gyermektáncházzal és hangszerbemutatóval, busó álarc-készítéssel és egyéb kézműves foglakozással várják a családokat.

A tavalyi évben összesen 185 ezer résztvevőt, szervezőt, fellépőt megszólító esemény programjai több mint tíz százalékának Budapest adott otthont, vidéken és a fővárosban összesen 2000 rendezvényre látogathattak ki az érdeklődök.

A szervezők azt szeretnék, ha idén megdőlne a tavalyi, rekordnak számító 160 ezres látogatószám.

A civil kezdeményezésből országos megmozdulássá nőtt programsorozat a Magyar Népművelők Egyesülete szervezésében, a Közösségfejlesztők Egyesülete, a Kulturális Központok Országos Szövetsége és a Nemzeti Művelődési Intézet partnerségével, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával jön létre.

A települések szerint is kereshető programkínálatról a kulturhazak.hu oldalon lehet részletesebben tájékozódni, valamint ugyanitt lehet informálódni a fiataloknak meghirdetett fotó, flashmob, illetve reklámspot pályázatok részleteiről is.

 

Forrás: MTI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére