Jelenlegi hely

Háromezer gyermek a napközis Erzsébet-táborokban

Háromezer, hátrányos helyzetű kistérségben élő gyermek vesz részt az idén a napközis Erzsébet-táborokban - közölte a kormányszóvivő kedden, a tiszacsegei táborban tartott sajtótájékoztatón.

 

Kurucz Éva Magyarország megújulásában jelentős mérföldkőnek nevezte az "igazságos és szolidáris" napközis táborokat, ahol napi négyszeri étkezés mellett egy héten át tartalmas időtöltésre nyílik lehetőségük a rászoruló gyerekeknek.

Tájékoztatása szerint a tavalyi program keretében a berettyóújfalui kistérségben rendezett napközis Erzsébet-tábor olyan sikeres volt, hogy az idén hat tankerület - Balmazújváros, Berettyóújfalu, Edelény, Sarkad, Sellye és Tiszavasvári - 27 iskolájában rendezik meg a tábort.

Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke a helyszínen elmondta: alapítványuk naponta gyerekenként ötezer forintot biztosít egy héten át az étkezésre és a tábori programokra.

Az MTI érdeklődésére hozzátette: a táborban való részvétel nem kötelező, de sikerét bizonyítja, hogy 100 százalékos a részvétel, vagyis valamennyi gyerek minden nap visszajár és részt vesz a programokon. Ezért jövőre bizonyosan folytatódik a program, s a résztvevők számát is növelni szeretnék - jegyezte meg a kuratóriumi elnök.

Guller Zoltán beszámolt arról is, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kiírt pályázatoknak köszönhetően eddig több százezer ember, köztük több mint 180 ezer gyerek jutott az elmúlt három évben üdülési és táborozási lehetőséghez, s még az idén a 400 ezredik pályázót köszönthetik.

Bana Józsefné, a tiszacsegei Fekete István általános iskola igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: az iskolájukban rendezett táborban - amelyet a balmazújvárosi tankerület és a helyi önkormányzat is támogat - 150 gyerek vesz részt.

Egészségre nevelés, természetvédelem, főzés, kézműves foglalkozások és fürdés szerepelnek az egyhetes programban - fűzte hozzá az igazgató.

 

Forrás: MTI

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére