Jelenlegi hely

Három napon át ünnepli idén a nőket a Mindenütt Nő sorozat

Ebben az évben országszerte 86 intézmény csatlakozott a Mindenütt Nő - "Nőnap reloaded 3.0" elnevezésű rendezvényhez, így 16 városban több mint 120 program szól a nőkről március 6. és 8. között.

Civil kezdeményezésként az Accord World Music munkatársai indították útjára a Mindenütt Nő rendezvénysorozatot 2013-ban, hogy a női alkotókat, a női sorsokat bemutató alkotásokat és a nők gondjait állítsák a nőnap középpontjába - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A rendezvénysorozat három napja alatt idén 49 színházi előadás, 27 múzeumi és képzőművészeti program, 17 filmvetítés, 11 koncert, 11 pódiumbeszélgetés közül válogathatnak az érdeklődők.

Az Aquincumi Múzeumban a modern és római smink és frizura készítésébe avatják be a látogatókat, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban pedig Terhesség, testkép, nőgyógyászat címmel rendeznek előadást. A Kiscelli Múzeumban március 8-án Perényi Roland Rendhagyó női életutak címmel mesél Berzeviczy Gizelláról és Mágnás Elzáról, majd Simon Magdolna Női szerepek - nőművészet címmel a Női Festőiskolától a nőiséget a művészetben is újraértelmező, a második ezredfordulóig ívelő időszakot mutatja be tárlatvezetéssel egybekötött előadásában.

Számos moziban vetítenek női témájú filmeket, egyebek mellett a Liza, a rókatündért, a Swinget, a Vadont vagy a Makrancos hölgyet.

A Józsefvárosi Galéria Estek keretében március 6-án Szalóki Ági vendége Incze Adrienne pszichiáter, a Magyar Mozgás- és Táncterápiás Egyesület elnöke lesz, és a programon a legősibb gyógyító művészet a tánc jótékony hatásait járják körbe.

A sorozat változatosságát mutatja, hogy az Írók boltjában a női írókról zajlik majd eszmecsere, a Pécsi Kulturális Központban a Dolgozó nők délutánján többek között smink-, egészség- és lakberendezési tanácsadással várják az érdeklődőket, a Játékszínben pedig Micsoda férfiak! Micsoda nők! címmel beszélget egymással Benedek Miklós, Makk Károly, Ungvári Tamás, Lőkös Ildikó könyvekről, filmekről, színházról, zenéről, utazásról, gasztronómiáról, nőkről és férfiakról.

A rendezvény központi gondolata, hogy új tartalommal töltse meg a nőnapot, és ráirányítsák a figyelmet a nők sokoldalúságára. A szervezők célja, hogy ezeken a napokon a koncerttermek pódiumain női előadók álljanak, a színházak színpadain női sorsokat mutassanak be, a galériákban női alkotók műveit állítsák ki, női történeteket vetítsenek a mozik, nők valljanak magukról az irodalmi esteken és női gondokról szóljanak a pódiumbeszélgetések.

A részletes műsor megtalálható a www.mindenuttno.hu honlapon.

 

Forrás: MTI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Utam az iskolába – Filmajánló

Utam az iskolába – Filmajánló

Négy kiskamasz a világ négy pontján. Ami közös bennük, hogy örömmel járnak iskolába, akkor is, ha ez nagy nehézségekkel és veszéllyel jár: elefántok elől menekülnek, lóháton mennek a hegyekben, folyón kelnek át, kilométereket gyalogolnak. Lenyűgöző dokumentumfilm, egyben tanmese iskolásoknak.
Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ugrás az oldal tetejére