Jelenlegi hely

A gyerekek sportágválasztását segítő program indul

A Sport legyen a Tied! címmel új, a gyermekek sportágválasztását és sportolását elősegítő program indul.

A Sport legyen a Tied! címmel új, a gyermekek sportágválasztását és sportolását elősegítő programot indít a sportért felelős államtitkárság a Magyar Diáksport Szövetséggel (MDSZ) együttműködve.

Ennek keretében első lépésként húsz nagyvárosban tartanak majd sportágválasztó rendezvényeket, június 3-ig 14 helyszínen, majd szeptember-októberben további hat megyeszékhelyen. Ezeken a rendezvényeken a 16 kiemelt sportág, a látvány csapatsportágak és a tollaslabda helyi képviselői, szakosztályai tarthatnak bemutatót az iskoláknak, gyerekeknek. Az első állomás Pécsen lesz a jövő hét végén.

A Nemzeti Sportfejlesztés új programjának első rendezvényét megelőző csütörtöki sajtótájékoztatón Simicskó István sportért felelős államtitkár az újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában kiemelte, a sportbarát kormányzat már eddig is tett az ép testben ép lélek-alapelv megvalósulásáért, és a mostani kezdeményezéssel is lehetőséget kíván teremteni a fiataloknak arra, hogy sportolni tudjanak. Hangsúlyozta, a program által az iskolások olyan sportágakkal ismerkedhetnek meg, amelyekkel eddig nem tudtak, s az intézményekben lehetőség nyílik majd ezek művelésére.

A most induló kezdeményezés épp ezért nem csak a sportokkal való ismerkedésre ad lehetőséget, kezdésként ugyanis tíz sportág szövetsége vállalta, hogy sporteszközöket is nyújt a programhoz, és az érdeklődő tanintézmények rendelkezésére bocsátja őket.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a tervek szerint országos lefedettségű lesz a program, és a lehető legtöbb helyszínre eljut.

Pölöskei Gáborné, az Emberi Erőforrások Minisztériumának a köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára szerint modellértékű kezdeményezés a Sport legyen a Tied! program. A sportoláshoz, mint mondta, a helyszín - a tornaterem, a pálya - nem elég, a szükséges eszközök is kellenek, és az azok használatához elengedhetetlen tudást is biztosítani kell, márpedig ez a komplex program mindezt együtt kívánja nyújtani. Hangsúlyozta, a köznevelés számára is fontos a kezdeményezés, mivel szerinte a jó sportoló jó tanulmányi eredményekre is képes.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke megtiszteltetésnek nevezte, hogy az MDSZ koordinálhatja a program megvalósulását, s ezáltal lehetőséget teremthet a gyerekeknek a sportolásra.

 

Forrás: MTI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Ugrás az oldal tetejére