Jelenlegi hely

Az első Lányok Napja Magyarországon

Magyarországon első alkalommal rendezi meg a lányok napját a Nők a Tudományban Egyesület április 26-án.

Az Európában több mint tízéves hagyományra visszatekintő esemény célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatal lányok érdeklődését jobban felkeltse a műszaki pályák iránt.

Vedd kezedbe a jövőd! szlogennel a lányok napján a Siemens Zrt. - több más ipari-technológiai vállalattal együtt - megnyitja kapuit a középiskolás lányok előtt.

A kutatás-fejlesztés és a műszaki-informatikai terület adja a jövő munkahelyeit, a műszaki képzésben azonban jelenleg a tíz százalékot sem éri el a nők aránya - fogalmaz a program kommunikációjával megbízott ügynökség közleménye.

A program szervezői a középiskolák 10-11. évfolyamára járó fiatal lányok érdeklődését akarják felkelteni a műszaki kutatások, a mérnöki karrier és az olyan, nem hagyományosan női szakmák iránt, amelyek felé a nők számos társadalmi vagy családi ok, megszokás vagy minta miatt sokszor nem mernek elindulni. Az akció célja, hogy megmutassa a fiataloknak, hogy a kutatás-fejlesztésben, a mérnöki pályán, az informatika területén nőként is lehet érvényesülni.

A lányok napján a látogatók betekintést nyerhetnek a Siemens Zrt. négy szektorának - energia, egészségügy, ipar, infrastruktúra és városok - világába, közelebbről megismerhetik a természettudományi, műszaki, kereskedelmi és kreatív munkaköröket, ami segítséget nyújthat későbbi pályaválasztásukhoz.

A Siemens AG 2001-től, az európai lányok napja kezdeményezés első évétől részt vesz az akcióban, és évente több mint kétezer látogatót fogad.

További információ: nokatud.hu

Forrás: MTI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Képregény, táblakép, futás... a közös pont: a Himnusz

Képregény, táblakép, futás, ismeretlen szerelmes ... a Himnusz és Kölcsey titkai

Gondolnád, hogy január 22-én ünnepeljük a Himnusz születésnapját? És azt tudtad, hogy képregény is készült belőle? Vagy azt, hogy Kölcsey nem is tartotta jó versnek?
23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Ugrás az oldal tetejére