Jelenlegi hely

Ingyenes balesetbiztosítás minden gyermeknek

Magyarországon 3 éves korától 18 éves koráig minden gyermek ingyenes balesetbiztosításban részesül, de a szülők többsége nem tud róla!

A gyermekek érdekében történő állami gondoskodás formája az Általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás, amelynek díja a Magyar Államot terheli. A szülőknek nem kell semmilyen szerződést kötni, hogy gyermekük biztosítva legyen. Ha az óvodákban, iskolákban pénzt szednek különböző balesetbiztosításokért, akkor a gyermekeknek, tanulóknak két egymástól független biztosítása lesz.

Az Általános gyermek- és ifjúsági biztosítás a nap 24 órájában érvényes, otthon, az utcán, az óvodában, iskolában, kirándulás közben, nyaraláskor, bel- és külföldön bekövetkezett balesetekre egyaránt. A baleset: a biztosított akaratától független, olyan hirtelen fellépő külső behatás melynek következtében a biztosított a baleset megtörténtétől számított egy éven belül meghal, vagy két éven belül állandó egészségkárosodást vagy múlékony sérülést (csonttörést) szenved. A jelen biztosítási feltételek szempontjából sajnálatos balesetnek minősülnek a gyermekbénulás, kullancscsípés következtében kialakuló agyburok- vagy/és agyvelőgyulladás, veszettség, valamint tetanuszfertőzés is.

A biztosítási eseményt a 06-40-421-421-es (országosan helyi díjszabással hívható) kékszámon kell bejelenteni reggel 8-tól este 18 óráig Ezen a számon lehet a kárrendezéssel kapcsolatban további információkhoz jutni. Külföldről a +361-237-2372-es telefonszámon érhetik el a telefonos ügyfélszolgálatot.

Ha szülők nem ismerik, vagy nem veszik igénybe az Állam által finanszírozott gyermek- és tanulói balesetbiztosítást, akkor az állami támogatás összege a biztosító cégnél marad, pedig sajnálatos tény, hogy sok a gyermek baleset, pl. a közlekedési balesetek 21%-át 18 év alatti gyerekek szenvedik el!

Szülői panasz, hogy az óvodák, iskolák arra kötelezik őket, hogy fizessenek be évi 500-10 000 forint összegű balesetbiztosítási díjat, mivel a magasabb összegű befizetés esetén megemelkedik az ingyenes általános biztosítás kifizetésre kerülő biztosítási összege. Ez nem igaz! Ez félrevezető ügynöki magatartás. Az általános gyermek- és ifjúsági biztosítást nem lehet kiegészíteni, sem többszörözni.  Ha a szülők kényszerből vagy önként kifizetnek valamilyen csoportos gyermek- vagy tanulói biztosítást az óvodában, iskolában vagy kollégiumban, akkor két egymástó független biztosításuk lesz, vagyis egy sajnálatos baleset után kétszer vehetik fel a biztosítási összeget.

 


Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért

Forrás: MTI

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére