Jelenlegi hely

2023-ban is Vállvetve Apával nap

Szép hagyomány immár, hogy az Apák napját, azaz június harmadik vasárnapját, követő hétfőn – idén 2023. június 19-én – az édesapák beviszik magukkal a munkahelyükre a gyereküket. Ez azért nagyon fontos, mert apaként életük egy jelentős részét sokan egy olyan helyen töltik, amiről a gyermekek csak nagyon keveset, vagy egyenesen semmit sem tudnak. Az ismeretlen nemcsak kíváncsiságot, de félelmet is ébreszthet. A modern életvitelben egyre szűkülnek azok a lehetőségek, amelyekben apa és gyerekei együttműködhetnek, azaz a közös cselekvés során ismerhetik meg egymást, épül ki közöttük életre szóló kapcsolat.

A Vállvetve Apával kezdeményezés arra kínál jó alkalmat:

  • hogy a gyerekeid megismerhessék életednek azt a részét, ami el van zárva előlük;
  • hogy eddig fel nem tett, kíváncsi kérdéseikre választ kaphassanak;
  • hogy megfigyelhessenek Téged kompetensen döntést hozni, problémát kezelni, ügyet intézni.

Hangsúlyozni szeretnék, ennek a napnak nem az a célja, hogy a munkahely szórakoztassa a gyerekeket. Ez most nem Gyermeknap, ez az Apák napja, a középpontban az apa-gyerek kapcsolódás áll. A cél az, hogy amennyire csak lehet, édesapaként avasd be a gyermeked abba a munkába, amit végzel.

Aki vitte már be a gyerekét a munkahelyére, megerősítheti, hogy az együtt töltött idő mind neki, mind a gyerekeinek örök élmény marad – a Vállvetve Apával naphoz csatlakozott apukák és cégek (közel 70 cég!) többek között erről számoltak be (lásd az alábbiakban a videóinkat). Tapasztalataink alapján a gyerekek jelenléte összehozza a kollégákat, férfiakat és nőket egyaránt, beszédtémát jelentenek, megszólíthatóvá válnak egymás számára olyanok is, akik eddig talán soha nem beszéltek. A vezetőség pedig büszkén állhat ki a munkavállalók elé, hogy ez egy Apabarát munkahely, amely kész áldozatot hozni a jövő generációk nevelése érdekében. Ha család és munkahely egymás szövetségesei lehetnek, ha lehetőségük nyílik belelátni egymás életébe, úgy megnő közöttük a tisztelet, a bizalom, az összetartás.
Vállvetve Apával mindenki csak jól jár: apa, gyereke és vállalat egyaránt.

Tehetsz Te is azért, hogy 2023. június 19-én, kedden magaddal vihesd a  munkahelyedre gyermeke(i)det!

Kezdeményezésünket 2018-ban indítottuk útjára, és a rövid idő ellenére a vállalatok körében azonnal nagy népszerűségre tett szert – közel 70 cégnél, többszáz apuka körében.

Ha cégvezetőként vagy HR munkakörben dolgozol, akkor itt tudod a cégedet csatlakoztatni.

Korábbi sikeres 'Vállvetve Apával' napok videón:

Korábbi sikeres 'Vállvetve Apával' napok képekben:

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére