Jelenlegi hely

Lányok Napja – Az lehetsz, ami csak lenni szeretnél!

Fedezd fel a robotok világát, a mobil applikációk titkait, a környezetbarát energiaforrásokat! Interaktív pályaorientációs nap április 27-én, ahol motiváló előadásokkal és inspiráló beszélgetésekkel, valamint interaktív programokkal várják a középiskolásokat és egyetemistákat. 

"Ezen a napon menő irodákat, gyárakat, kutatólaborokat, egyetemeket látogathatsz meg, és izgalmas eszközöket, applikációkat próbálhatsz ki. Kutatók, mérnökök és informatikusok mesélnek a munkájukról, mindennapjaikról és arról, hogy lányként hogy lehet elhelyezkedni a szakmájukban."

Az elmúlt években 300 iskolából több mint 15 ezer fiatal lány szerzett inspirációt jövőbeli elhelyezkedéséhez a legjobb technológiai vállalatok, egyetemek és kutatóintézetek programjain.

A Lányok Napja egy országos STEM (természettudományok, technológia, mérnöktudományok, matematika) területekhez közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap diáklányok részére. A program célja, hogy az addig átláthatatlan labirintusok átjárhatóvá váljanak: a résztvevők interaktív programokon gyakorló mérnököktől, kutatóktól első kézből kapnak információkat a szakmák valódi kihívásairól és a lányok elhelyezkedési lehetőségeiről.

Ezen a napon felsőtagozatos általános- és középiskolás lányok személyesen vagy online csatlakoznak az adott vállalat, egyetem vagy kutatóintézet interaktív programjához, ahol elmerülhetnek a kémcsövek, a robotok és precíziós műszerek világában.

Beleshetnek a trendi irodák kulisszatitkaiba és testközelből tapasztalhatják meg, mennyi lehetőséget nyithat meg előttük a természettudományos tárgyak szeretete.

Ha még nem vagy biztos benne, hol tanulnál tovább középsuli után, vagy nem tudod, hogy milyen legyen az álommunkahelyed, akkor gyere el a Lányok Napjára, ahol az ország legizgalmasabb cégeinek és egyetemeinek műhelytitkaiba leshetsz be.

⁣⁣A programokon iskolaidőben igazoltan vehetsz részt, a Lányok Napja pályaorientációs napnak minősül. Az igazolást a helyszínen fogod megkapni

A részvétel ingyenes.⁣

PROGRAMOK ÉS JELENTKEZÉS

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére