Jelenlegi hely

Kísérletezzünk!

A gyerekek imádják a kísérleteket és ezt a játékgyártók is tudják. Elég csak körülnézni a játékboltokban, bőven van kínálat, de ha nem akarunk vagy nem tudunk ezekre a méregdrága játékokra költeni, a háztartásban fellelhető anyagokat felhasználva plusz kiadás nélkül elvarázsolhatjuk a kicsiket.

 

Lufifújás

Szükséges kellékek:

 • lufi
 • üres műanyag palack
 • ecet
 • szódabikarbóna vagy mosószóda
 • tölcsér

A tölcsér segítségével töltsünk 2-3 kávéskanál mosószódát a lufiba, a palacba pedig egy kevés ecetet. Óvatosan illesszük fel a lufit a palack szájára, de közben ügyeljünk arra, hogy a lufi töltött része lefelé lógjón. Ha ez megvan, akkor emeljük fel a lufit, hogy beszóródhasson a mosószóda a palacba és figyeljük meg mi történik!

Bugyogó varázsfőzet

Szükséges kellékek:

 • kávéscsésze
 • ecet
 • szódabikarbóna vagy mosószóda
 • ételfesték

Töltsük félig a kávéscsészéket ecettel, majd csepegtessünk bele ételfestéket, keverjük el jól. Adjunk hozzá néhány kanál mosószódát és máris készül a bugyogó varázsfőzet. Figyelmeztessük a gyerekeket, hogy ez az ital nem iható!

Lógó jégkocka

Szükséges kellékek:

 • jégkocka
 • cérna vagy madzag

Vizezzük be a madzagot és fektessük rá a jégkockára, majd sózzuk meg. Néhány perc múlva emeljük fel a madzagot. Mi történik a jégkockával?

Csalóka hőmérséklet

Szükséges kellékek:

 • 3 edény
 • víz

Tegyük egymás mellé az edényeket. A bal oldalit töltsük meg meleg vízzel (jó meleg legyen, de azért bele tudjunk nyúlni), a jobb oldali edényt töltsük meg hideg vízzel, a középsőt pedig langyos vízzel. Kérjük meg a kísérletezőket, hogy tegyék a bal kezüket a meleg, jobb kezüket a hideg vízbe. Néhány perc múlva vegyék ki a kezüket, rázzák le és mindkét kezüket tegyék a középső edénybe. Mit tapasztalnak?

 

Jó szórakozást!
Fehérvárimami

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.
Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Évek óta vonattal megyünk nyaralni. Először csak kettesben a férjemmel, majd csatlakozott a fiúnk 12 éve, 7 éve a lányunk is. Ehhez hoztam jól bevált „praktikákat”, hogy stressz helyett valóban élményekkel legyen teli már az utazás is.
Ugrás az oldal tetejére