Jelenlegi hely

Kísérletezzünk!

A gyerekek imádják a kísérleteket és ezt a játékgyártók is tudják. Elég csak körülnézni a játékboltokban, bőven van kínálat, de ha nem akarunk vagy nem tudunk ezekre a méregdrága játékokra költeni, a háztartásban fellelhető anyagokat felhasználva plusz kiadás nélkül elvarázsolhatjuk a kicsiket.

 

Lufifújás

Szükséges kellékek:

 • lufi
 • üres műanyag palack
 • ecet
 • szódabikarbóna vagy mosószóda
 • tölcsér

A tölcsér segítségével töltsünk 2-3 kávéskanál mosószódát a lufiba, a palacba pedig egy kevés ecetet. Óvatosan illesszük fel a lufit a palack szájára, de közben ügyeljünk arra, hogy a lufi töltött része lefelé lógjón. Ha ez megvan, akkor emeljük fel a lufit, hogy beszóródhasson a mosószóda a palacba és figyeljük meg mi történik!

Bugyogó varázsfőzet

Szükséges kellékek:

 • kávéscsésze
 • ecet
 • szódabikarbóna vagy mosószóda
 • ételfesték

Töltsük félig a kávéscsészéket ecettel, majd csepegtessünk bele ételfestéket, keverjük el jól. Adjunk hozzá néhány kanál mosószódát és máris készül a bugyogó varázsfőzet. Figyelmeztessük a gyerekeket, hogy ez az ital nem iható!

Lógó jégkocka

Szükséges kellékek:

 • jégkocka
 • cérna vagy madzag

Vizezzük be a madzagot és fektessük rá a jégkockára, majd sózzuk meg. Néhány perc múlva emeljük fel a madzagot. Mi történik a jégkockával?

Csalóka hőmérséklet

Szükséges kellékek:

 • 3 edény
 • víz

Tegyük egymás mellé az edényeket. A bal oldalit töltsük meg meleg vízzel (jó meleg legyen, de azért bele tudjunk nyúlni), a jobb oldali edényt töltsük meg hideg vízzel, a középsőt pedig langyos vízzel. Kérjük meg a kísérletezőket, hogy tegyék a bal kezüket a meleg, jobb kezüket a hideg vízbe. Néhány perc múlva vegyék ki a kezüket, rázzák le és mindkét kezüket tegyék a középső edénybe. Mit tapasztalnak?

 

Jó szórakozást!
Fehérvárimami

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!
Ugrás az oldal tetejére