Jelenlegi hely

Kacsamellek, kacsacombok sütése nem bonyolult feladat. Ha szeretnéd, hogy igazán finom legyen, néhány dologra figyelned kell. Itt megtalálod.

Kacsamellek, kacsacombok sütése praktikus és gazdaságos. Praktikus, mert a nagybaromfi, így a kacsa is könnyebben és gyorsabban megsüthető darabokban, mint egészben.

Kacsamellek, kacsacombok sütése

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 4 vagy 6 személyre a kacsák méretétől függően
  • 2 db kacsamell
  • 6 db kacsacomb (ha otthon szeded szét, akkor 4 db kacsacomb és 4 db kacsaszárny)

  • 2 evőkanál kacsazsír
  • 1 teáskanál só
  • 1 lapos teáskanál bors
  • 2 evőkanál majoránna
  • 1 kávéskanál kakukkfű

Megjegyzések:

  • Ha otthon bontod fel a kacsákat, a fent nem említett részekből (nyak, farhát, esetleg, ha van, aprólék) kiváló leves készülhet.

Előkészítés

  • A kacsa darabokat megtisztítod, leöblíted. Ha zsírréteg van a bőre alatt, a bőrt keresztben és hosszába bevagdalod. Ez segíti a bőr alatti zsír kiolvadását.

  • A sütés előtti napon, de legalább egy órával a sütés előtt a bőr nélküli részt borssal, majoránnával, kakukkfűvel befűszerezed. A sózást csak közvetlenül a sütés előtt végezd el a darabok mindkét oldalán, a bevágott bőröknél beledörzsölve. Azért ne előbb, mert a só elvonja a húsból a lét (levet ereszt), és a hús száraz lesz.

Kacsamellek, kacsacombok sütése

  • Melegítsd elő a sütőt 140 fokon.
  • Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben olvaszd fel és forrósítsd fel a zsírt, tégy a forró zsírba annyi darabot, hogy még kényelmesen meg tudd fordítani, és süsd 1-2 percig a húsok mindkét oldalát. Erre azért van szükség, mert a felületen összehúzódott bőr védi meg a húsokat a kiszáradástól.

  • Ezután bőrös felükkel felfelé tedd a kacsa darabokat a mélyebb gáztepsibe, öntsd alájuk a zsírt, amiben kisütötted, és még kb. 1 dl vizet. Ebből fejlődik majd a gőzt, ami a húst megpuhítja.

  • Takard le alufóliával.

  • Tedd a sütőbe, és párold, amíg a hús megpuhul. (Ez eltarthat akár 2 óráig is.) Közben negyed óránként nézd meg, és pótold az elpárolgott vizet.
  • Amikor a hús megpuhult, vedd le az alufóliát és süsd meg. A bőrét a sütő lével és sörrel locsolgathatod, akkor ropogósabb lesz. Ha van grill a sütődben, azzal is rápiríthatsz a tetejére néhány percig.

Elkészítési idő (a pácolási idő nélkül):

Előkészítés: 15 perc

  • Darabok elősütés: 15 perc
  • Párolás: 2 óra
  • Sütés: 15 perc

Összesen: 2 óra 45 perc

Tálalás

A kacsasült klasszikus köretei:

Ha szeretnél ettől eltérni, tálalhatod:

  • sült céklával

  • sült sütőtökkel

  • szilvamártással

 


Linkek:
www.haztartas-ma.hu/
http://www.haztartas-ma.hu/index.php/etelreceptek/koret/parolt-lilakapos...
http://www.haztartas-ma.hu/index.php/etelreceptek/koret/krumplipure/

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 75. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
11 dolog, amire az utazás tanított

12 dolog, amire az utazás tanított

Szélesebb látókör, inspiráció, problémamegoldás, mélyülő önismeret, újabb nézőpontok… Minden utazás tanít valamit.
Bátor ötletek Karácsonyi pulcsikhoz

Bátor ötletek Karácsonyi pulcsikhoz

A legtöbb anyuka jól tudja: kevés az idő, mégis szeretnénk csinosan, kényelmesen és egyedien öltöztetni magunkat és a családot. Sokunknak fontos a fenntarthatóság is, ezért a kinőtt vagy megunt ruhák átalakítása, javítása és újravarrása sokkal vonzóbb, mint a kidobás. És hát valljuk be… egy kis kreatív varrással tényleg pillanatok alatt csodát lehet tenni.
Készítsetek karácsonyi angyalokat!

Készítsetek karácsonyi angyalokat!

A karácsonyi angyalok évről évre visszatérő, gyönyörű szimbólumai az ünnepnek.
Ugrás az oldal tetejére