Glutén-tej és tojásmentes farsangi fánk
Hozzávalók:
- 450 gramm gluténmentes kelt tészta liszt
- 150 ml növényi tejszín
- 225 ml víz
- 3 csapott ek. cukor
- 6 gramm gluténmentes porélesztő
- 18 gramm vaníliás cukor
- csipet só
- rumaroma ízlés szerint
- 3 ek kókuszolaj
Sütéshez:
- zsír vagy olaj
Bevonáshoz:
bármilyen puding, csoki vagy karamell öntet, nutella, cukorszórás, lekvár, almaszósz, gyümölcs
Elkészítés:
A lisztet, sót, cukrot, vaníliás cukrot és a porélesztőt egy tálba mérjük és összekeverjük. Beleöntjük a langyos tejszín+víz keverékét és a rumaromát majd elkezdjük dagasztani a tésztát. Mikor összeállt, hozzáadjuk az olajat is és tovább dagasztjuk.
35-40 percig meleg helyen kelesztjük. Mikor megkelt a tésztánk, olajat/zsírt melegítünk egy serpenyőben. Mivel a tészta ragacsos, nyújtani nem tudjuk, ezért olajos kézzel vagy gumikesztyűben kisebb darabokat szakítunk a tésztából. Ezt a kezünkben megformázzuk, ellapítjuk kb. 1 cm vastagra. A forró zsiradékba tesszük és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Lecsepegtetjük, majd a kívánt feltéttel fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Pintér Mónika
Gasztroblogger, 5 gyermek édesanyja
További mentes receptek:
www.szeretetkonyham.hu
- KAPOSVÁRIMAMI -
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges