Jelenlegi hely

KINIZSI NAPOK július 29-31.

KINIZSI NAPOK a Nagyvázsonyi várban Badárral, Szőke kapitánnyal, Kolompos együttessel, Gryllus Vilmossal és SÜSÜvel.

Három napig tartó vigadalomra hívjuk a Balaton-felvidék legszebb várába azokat a családokat, akik szeretnének elmerülni a középkori gasztronómia, a zene és a mese világában. Mátyás király legerősebb hadvezérének, Kinizsi Pálnak nagyvázsonyi vára kellemes időutazásra invitál mindenkit július utolsó hétvégéjén. 

2016. július 29. és július 31. között megrendezésre kerülő Kinizsi Napok ötletadója és megálmodója Mekler Norbert várkapitány, aki jó gazdához híven még határon túlról is hívott vendégeket a látogatók szórakoztatására. Lesz itt minden, gyerekelőadások, Gryllus Vilmos koncert, a székely  Szende, a lábbábos előadása, főz majd Szőke kapitány, humorizál Badár Sándor, de nem leszünk híján az interaktív történelmi sétának sem. A középkori táncos, zenés forgatagról a Szelindek Együttes gondoskodik majd. A reneszánsz várjátékokból is ízelítőt kaphatunk, Balassi versekből, korabeli fegyverbemutatóból.

Barátaink a Csobánc Várának Vitézei, a Kinizsi Íjász Baráti Kör korhű ruhákban, korabeli fegyverekkel tartanak velünk az időutazáson. A vendégek megismerkedhetnek a hagyományápolás kiváló „katonáival” és eszközeikkel is.

A vár minden múzeuma, a kápolna, a torony, a tömlöc és a nyomda is látogatható, csakúgy ,mint a Néprajzi Múzeum és Postamúzeum is. Történelmünk nagyjai című 33 híres nagy magyart bemutató időszaki kiállítás is várja a látogatókat a vár kápolnájában.

Részletes program:

Az esemény FB oldala: https://www.facebook.com/events/973208146128112/ 

További információ: www.kinizsivar.hu 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére