Jelenlegi hely

Itt az #AdakozóKedd, kampányra fel!

Idén december 3-ára esik az #AdakozóKedd, egy ünnep az adományozásról. Te is indíthatsz egy adományozást, gondoltad volna?

Idén december 3-ára esik az #AdakozóKedd. Igen, jólhallod, egy ünnep az adakozásnak. Mert az adakozás nem "csak" az a pár forint amit valamelyik szupermarket kasszájánál bedobsz a műanyag gömbbe. Az adakozás az áldozatról, a jótékony cselekedetekről, a segítségnyújtásról, az empátiáról szól. 

A globális akcióhoz már több millió ember és több száz cég csatlakozott, jelenleg több mint 50 ország vesz részt benne. A NIOK Alapítvány 2017 óta a #GivingTuesday - azaz az #AdakozóKedd  - hivatalos magyarországi nagykövete. Céljuk, hogy a mozgalmat mindenki megismerje, és megteremtsük hazánkban is az adományozás ünnepét. Az #AdakozóKedd hatására az adományozás egyre népszerűbbé válik Magyarországon is, és az adományozott összegek is évről évre növekednek.

Az #AdakozóKedd - nemzetközi nevén #GivingTuesday - egy globálisan terjedő mozgalom, melynek célja hogy legyen egy nap, amikor minden az adományozásról, a jótékony cselekedetekről, és ezek ünnepléséről szól. A kezdeményezést a Black Friday és a Cyber Monday ellensúlyozására hívták életre Amerikában azért, hogy az embereket a nagy vásárlások időszakában arra buzdítsák, hogy odafigyeljenek egymásra, az elesettekre, a hátrányos körülmények között élőkre, és adományokkal másoknak is segítsenek, örömet okozzanak.

Hogyan csatlakozhatsz?

  • Indíts közösségi adománygyűjtést az adjukossze.hu oldalon! Ráadásul, ha vannak élő vállalati kapcsolataitok, most meg is duplázhatjátok a gyűjtést!
  • Ötleteljetek a szervezet tagjaival, önkénteseivel, hogy milyen színes, kreatív kampánnyal, poszttal, videóval, képekkel rukkolhatnátok elő ezen a napon, hogy minél többen megismerjenek titeket!
  • Szervezzetek eseményt az #AdakozóKedd alkalmából! Szóljon ez a nap a jócselekedetekről! Legyen szó adománygyűjtésről, önkéntes napról vagy bármilyen ünneplésről!
További tudnivalókért, tippekért nézz szét az adakozokedd.hu honlapon!

 

ADL - Debrecenimami

Forrás: nonprofit.hu