Jelenlegi hely

„Töröld ki a fenekem, hozzál vizet, csak anya kell nekem” Avagy ne menj világgá, legyen Énidőd

Ha ezt halljuk a legtöbb anyuka tudja miről van szó, sőt még sok helyen apuka is tudja, hogy ilyenkor bizony neki kell/kellene a gyerekekre vigyázni (a kérdés csak az, hogy van-e apuka és hajlandó-e megtenni).

Amikor még nem voltam anyuka azt se tudtam, mi ez az Énidő, sőt még hallani se hallottam róla. Első gyermekem születése után se volt még annyira fontos ez, de ikreim születése után, 3 gyerekes anyaként most már tudom, elengedhetetlen, hogy legyen nekem is!

Találkoztam már olyan anyukával, akinek kevésbé van szüksége Énidőre, de az anyukák nagy részének szüksége van erre, úgymond, nincsenek meg nélküle. Hányszor hallottam már lelkiismeret-furdalás közepette, hogy: - csak elkezd nyűgösködni a család, és én legszívesebben elfutnék messzire… Talán, ha megtanulnánk mi is feltöltődni, kevesebben akarnánk világgá menni, -na jó, néha azért akkor is előjöhet ez.

MIÉRT IS OLYAN FONTOS?

Biztos számotokra is ismerős az az érzés, amikor mindenhez anya kell, add már be a gyógyszert, szívd már ki az orrát, töröld ki a fenekét, hozzál vizet, mert szomjas vagyok, csak anya pelenkázhat át, csak anya kell, vegyél fel....stb.

Sőt, Te vagy a háztartás úrnője, szóval legyen tiszta ruha vasalva, legyen a férjednek vasalt ing, friss puha kenyér, tej a reggeli kakaóhoz, meleg főtt étel, és vagy süti, legyen kitakarítva, tiszta fürdőszoba, mosott vasalt függönyök, mindig rend, közben lásd el a gyerekeket, neveld őket szépen, járjatok különórára, klubokba, fejlesztő programokra... áá reggelig tudnám sorolni a feladatokat.

És hol van ebben a sorban a NŐ, a SZEXI FELESÉG, az anyuka, aki olyat is csinál, amit nem mások kérnek tőle, hanem önmaga miatt csinálja?

Méghogy énidő?? Nekem? Hogy gondolod, amikor a wc-re sem tudok elmenni egyedül, anélkül, hogy egy-két szempár vizslatva figyeljen köles golyót majszolva a szájában, és percenként kérdezze, hogy anya mikor jössz már? Hogy lehetne így énidőt generálni saját magadnak? Erre keressük most a választ, hogy ne daráljanak be a teendők.

Nekem az jelenti az Én időt, amikor ki tudom kapcsoni az agyamat, és nem a gyerekekkel és a háztartással kapcsolatos dolgokat intézem.

Már egy óra csend, és nyugalom csodákra képes nálam (három, 4 év alatti iker gyerekek mellett ne is csodálkozz).

Ha megnézek egy sírós, romantikus filmet, happy enddel a végén, az valami fantasztikus, ha elmegyek egy jót edzeni, az maga a Kánaán, nem mellesleg csinos és erős leszek tőle. Ha a barátnőimmel tölthetek egy kis időt, egy kiadós pletyizéssel, egy kávézás erejéig, az maga a mennyország (és még az alkoholt nem is említettem). De szeretem a téli estéket, amikor egy habos fürdő mellett vörösbort kortyolhatok, sajttal és dióval vagy mandulával mellé. (Nyáron ez esti Aperol Spritz a teraszon, ó azok a szép emlékek….)

De valakinek egy wellness hétvége kell a megújjuláshoz, vagy egy kiadós masszázs. Vagy akár egy tanfolyam, kurzus.

Ismerünk olyanokat is, akik a kézművességet vagy a képzőművészetben találják meg magukat, mint kikapcsolódás.

Egy kiadós kozmetikázás, egy pedikűr manikűr, egy frizura is lehet Énidő.

Az eszközök tárháza rengeteg, csak tudjátok megtalálni azt az utat, ami nektek e legmegfelelőbb az Én idő eltöltéséhez.

De a másik komoly kérdés ilyenkor, ki fog vigyázni a gyerekekre?

Adva van apuka, de ha nem bír el a gyerekekkel, akkor mama, vagy egy olyan rokon, barát, akire szívesen bízod a gyerekedet, vagy esetleg bébiszitter.

Végezetül minden anyukát arra biztatok, hogy az Én idő jár, kérd ebben férjed segìtségét, hiszen egy új anyukát, egy megújjult nőt, szerető feleséget fog visszakaptni, Te pedig önmagadat.

NE HAGYD, HOGY CEFETÜL ÉREZD MAGAD, INKÁBB NÉHÁNY ÖTLET AZ ÉNIDŐ ELTÖLTÉSÉRE:

 • kozmetikus, manikűrös, pedikűrös, fodrász,
 • masszőr,
 • mozi, színház, valamilyen előadás, koncert, hangverseny,
 • kiruccanás milánóba,
 • wellness hétvége,
 • uszodázás, szauna, infrakabin,
 • mozgás: aerobik, zumba, spinning, futás, úszás, túrázás, tánc, falmászás, jóga, pilates....stb,
 • séta egy arborétumban, belváros sétáló utcáin,
 • relaxáció,
 • kézműveskedés, lakásdekorálás
 • kurzusok: pl. főzős, macaron készítő tanfolyam, tortadíszítő tanfolyam, adventi koszorúkészítés, téli dekorációs tanfolyam, színtanácsadásos foglalkozások, sminktanácsadás, varrótanfolyam....stb.
 • shopping túra a kedvenc helyedre,
 • ikea látogatás,
 • habfürdő gyertyákkal, borral, vagy egy pohár pezsgővel, nasival,
 • bekuckózni egy jó könyvvel, kedvenc magazinoddal,
 • otthoni filmnézés a kedvenc nasidal,
 • rejtvényfejtés,

Csajos "Énidő":

 • korizás a csajokkal,
 • adventi vásár a barátnőkkel,
 • kávézás, sütizés egy barátnővel,
 • vacsora a csajokkal,
 • egy jól átbeszélgetett borozós este....

Jó Én idő töltést!

Atkári Márti - Kecskemétimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Kruchió László dekoratőr idén 13. alkalommal készítette el Adventi kiállítását, amit évről évre vár szinte az egész város. Egy mesevilágba csöppenünk a kiállítást körbejárva, lélekben is készülve a karácsonyra.A város főtere megtelik játékossággal és a várakozásra való felkészüléssel. November 29 – december 13-ig látogatható a szabadtéri kiállítás Monor központjában, a Szent István téren.
Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Ugrás az oldal tetejére