Jelenlegi hely

Ingyenes rotavírus oltás a kanizsai babáknak

A város térítésmentesen biztosítja a 6-32 hetes csecsemőknek a 3 oltásból álló sorozatot!

Tisztelt Szülő/Gondviselő!

Tájékoztatom, hogy Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése döntött arról, hogy Nagykanizsa város közigazgatási területén bejelentett lakóhellyel, ennek hiányában bejelentett tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen a városban lakó, a tárgyévben 6-32 hetes korú csecsemők részére térítésmentesen biztosítja a 3 részoltásból álló rotavírus okozta hasmenés elleni védőoltás sorozat 2. és 3. oltását az alábbi feltételek fennállása esetén:

  1. az első oltás beadásánál a gyermek nem töltötte be a 12 hetes kort,

  2. a szülő/törvényes képviselő a gyermek nagykanizsai lakcímét és életvitelszerű tartózkodását a területi védőnőnek a gyermek gondozásáról szóló nyilatkozatával igazolja,

  3. a szülő/törvényes képviselő csatolja a házi gyermekorvos igazolását arról, hogy a gyermek oltásának kontraindikációja nincs,

  4. a szülő/törvényes képviselő a mellékelt formanyomtatványon hozzájárul az oltás beadásához, és vállalja az 1. oltás vény ellenében történő kiváltását, beadatását.

A rota vírus okozta gastroenteritis nagyon gyakori megbetegedés. Az 5 év alatti gyermekek 90%-a megfertőződik a vírussal, a legtöbb fertőzés hat és huszonnégy hónapos korban fordul elő. Kiszámíthatatlan lefolyású betegség, oki terápiája nincs, jelentős közösségi járványokat is képes okozni kisebb közösségekben, bölcsődékben, óvodákban, kórházak csecsemő-és gyermekosztályain.

A vírus fertőzött kézzel illetve cseppfertőzéssel is terjed, rendkívül ellenálló a szokványos fertőtlenítőszerekkel szemben is, a használati tárgyak, játékok felszínén hetekig életképes marad.

A védőoltás fájdalommentesen szájon át adandó, a teljes védettség kialakulásához három adag szükséges, 6 (legkésőbb 12 hetes kortól) 32 hetes korig, minimum 1 hónapos időköz betartásával.  Az optimális adagolási séma 2-3-4 hónapos korban szájon át (3oltás/fő). A kötelező oltásokkal együtt is beadható.

A rota vírus okozta megbetegedésről, a védekezés módjáról, a védőoltási programról részletes tájékoztatást gyermekorvosától, védőnőjétől kérhet, valamint az oltás szervezésével és lebonyolításával kapcsolatos esetleges kérdéseit az Egészségügyi Alapellátási Intézménynél teheti fel (Nagykanizsa, Petőfi u. 5., telefon: 20/324-0954 ).

Az oltóanyag beadása az Egészségügyi Alapellátási Intézménynél kérelmezhető, az ehhez szükséges nyilatkozat Nagykanizsa város honlapjáról (www.nagykanizsa.hu) letölthető, illetve a házi gyermekorvosoknál, védőnői tanácsadókban igényelhető.

 

LETÖLTHETŐ NYILATKOZAT ITT!

 

Forrás: nagykanizsa.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!