Jelenlegi hely

Ünnepi panettone torta

Nálunk idén is ez a sütés nélküli panettona torta áll az első helyen a karácsonyi édességek közül. Panettone kuglófot bármelyik üzletben be tudunk szerezni, az összeállítással pedig bő fél óra alatt meg is vagyunk. 


Hozzávalók:

  • 1 kg-os panettone kuglóf
  • 8 dkg porcukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 tojás
  • 3 dl Hulala habtejszín
  • 6 evőkanál Marsala vagy rum (ahol gyerekek vannak, ott rumaroma) + 8 evőkanál a krémhez keverve
  • 6 evőkanál csokipasztilla vagy apróra vágott étcsoki
  • 6 evőkanál durvára vágott pisztácia
  • 6 evőkanál gránátalma mag

A díszítéshez:

  • 3-4 ek. durvára aprított pisztácia
  • 3-4 ek. csokipasztilla vagy apróra vágott étcsoki
  • 6 ek. gránátalma mag
  • 3 db fehér színű, házi készítésű habcsók vagy habkarika

Én mindig egy kilós kuglófot veszek, így a tetejéből le is vágunk mindjárt kb. 5 centit, aminek elfogyasztására mindig van jelentkező a gyerekek közül.
A tetejétől megfosztott panettonét 3 egyenlő tortalapra vágjuk. Tegyük bele tortaformába és csepegtessük meg az alkohollal vagy rumaaromával. 

A tojásokat keverjük ki habosra a cukorral, tegyük bele a mascarponét és az alkoholt/rumaromát, amíg krémes állagú lesz együtt is. Fakanállal keverjük hozzá a csokit, pisztáciát és a gránátalmát.
Verjük fel a tejszínt, de ne legyen nagyon kemény. Ha ezzel is megvagyunk,  óvatosan keverjük a mascarponés krémhez a tejszínhabot. 


Kenjük meg rétegenként a panettone lapokat a krémmel és a végén a tetejét is fedjük be a mascarponés krémmel. Tegyünk félre belőle, hogy tálaláskor a torta oldalát is be tudjuk vonni vele.

Legalább egy éjszakára tegyük hútőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor a torta tetejét szórjuk meg a gránátalmával, pisztáciával, csokival és az összetört habcsókot szórjuk rá a tetejére. 

 

Jó étvágyat!

Monorimami