Hozzávalók kb. 24 kisebb darabhoz:
- 12 dkg cukor
- 2 tojás
- 30 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1-2 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál tejföl
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- kb. 150 gramm csokinyúl (vagy Mikulás, krampusz, bárányka, kiscsibe, tojás...)
- egy csipet só
A sütőt melegítsük elő 180 fokosra. A tojásokat a cukorral robotgép segítségével verjük habosra (kb. 3 perc). A közelben tébláboló családtagoknak adjuk a kezébe a csokinyulakat egy zacskó és egy sodrófa kíséretében: épp lesz idejük apróra törni, mire a tészta elkészül.
A cukros tojáshoz több részletben adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fahéjat, az olajat, a tejet és a tejfölt. A tejfölös kanalat tegyük félre. Ha nagyon híg a massza, adjunk még hozzá lisztet, ha túl sűrű, kevés tejet.
Keverjük a masszához az összetört csokinyulat is, és adagoljuk a muffinformába a korábban félretett tejfölös kanál segítségével. Legfeljebb háromnegyedéig töltsük a formákat, mert jócskán megnő majd a muffin! 30-35 perc alatt megsül.
Jó étvágyat!
Szerző: Sz. Szabina, Zalaimami
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges