Jelenlegi hely

A gondtalan első osztály titka

Iskolába készülő nagycsoportosok és első osztályos kisdiákok szülei részére

Az iskola közeledtével a szülőkben is megjelenik az aggodalom, hisz a gyermek eddigi életes során most kerül majd először igazán olyan helyzetbe, amikor megmérettetéssel szembesül. Ki ne szeretné, ha gyermeke jól teljesítene, ha büszke lehetne rá? Mindenkiben kicsírázik a gondolat, hogy
 
    …tényleg olyan okos, ügyes a gyermekem ahogy én gondolom?
    …hogy fogja bírni a megnövekedett terhelés?
    …végig bírja majd ülni a tanórákat?
 
Persze az aggódáson túl is tehetünk azért valamit, még hozzá nem is keveset. Ha már életének első 6-7 évében tudatosan támogatjuk fejlődését akkor biztosak lehetünk benne, hogy gondtalan lesz az iskolakezdés is.
 
 
Tarsoly Péter a BÓBITA Játékbolt fejlesztő játék specialistája brilliáns cikkben fejtegeti azt a bizonytalanság érzést ami minden szülőt elfog amikor gyermeke készül átlépni az első osztály küszöbét. Végigvezet minket azon a folyamaton amivel el tudjuk érni, hogy az első osztály tényleg gondtalanul teljen, hogy gyermekünk kiegyensúlyozottan, mégis kimagasló eredménnyel végezze el már az első osztályt is, és egyszerű megoldást kínál a tanulási képesség fejlesztésére.
 
A teljes cikkért kattints IDE

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 
3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

Jó, kimondom: kifejezetten szorongó alkat vagyok. Ha éppen nincs semmi különösebb, amin lehet aggódni, akkor biztos lehet benne mindenki, hogy pár órán belül találok valamit, amin a családommal együtt tudunk forgolódni. Mióta gyerekeim vannak, bevallom őszintén, nincs is túl nehéz dolgom. Anyaként mi mást is lehet csinálni, mint lépten-nyomon valami miatt aggódni? :)
Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Újdonság az államilag támogatot lakásfelújítás, nem csoda, ha rengeteg a kérdés. Körbejártuk a témát, ki, hogyan és mikor jogosult az igénylésre. Elő a számológépet, laptopot, papírt, és indulhat a tervezgetés!
Ugrás az oldal tetejére