Jelenlegi hely

Nincs változás a középfokú felvételik menetében

A központi felvételi vizsgákat nem érinti, hogy február 1-ig életben maradnak a rendkívüli intézkedések, a középiskolákban marad az online oktatás.

A központi felvételiket január 23-án 10 órakor tartják, a pótfelvételi január 28-án 14 órakor lesz. A középiskolai felvételi írásbeli vizsgái az eredeti időpontban, személyes jelenléti formában zajlanak majd, a tavalyi érettségi írásbeli vizsgákon alkalmazott és bevált biztonsági előírások és járványügyi szabályok szigorú betartása mellett.

A távolságtartás miatt az előző évekhez képest jóval több, 535 helyszínen zajlanak majd a vizsgák, egy-egy teremben maximum 10 fő lehet a minimum 1,5 m távolság betartásával.

A felügyelő tanároknak kötelező a maszkviselés, a vizsgázóknak pedig ajánlott, de nem kötelező. Szülő, kísérő nem léphet be az iskolákba a jelenlegi szabályok szerint.

A szokásos pótnap január 28-án lesz, ezen csak azok vehetnek részt, akik nyomós indok miatt mulasztották el az első alkalmat.

A vírushelyzet miatt lesz még egy pótvizsga nap is, február 5-én.

Ezen a vizsgán csak azok vehetnek részt, akik igazoltan fertőzöttek voltak, hatósági házikaranténban voltak vagy egyéb rendkívüli esemény miatt (önhibájukon kívül) nem tudtak részt venni a rendes vizsgán és a pótvizsgán sem. 

Az Oktatási Hivatal ezekről részletes tájékoztatót készített, amely a hivatal honlapján hetek óta olvasható.

A középiskolába jelentkezők száma idén együttesen mintegy 75 ezer.

Mire számíthatunk a felvételin? Hogyan készüljünk? Adunk néhány tippet!

Forrás: MTI, eduline.hu

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 
Ugrás az oldal tetejére