Jelenlegi hely

Megbízható szakembert keresel vagy kismamaként kiegészítenéd a gyest?

A minap találkoztam a barátnőmmel (nevezzük őt Rékának), aki lelkesen mesélte, hogy 3 éves fiához milyen egyszerűen és gyorsan találta meg az ideális, megbízható bébiszittert. A neten keresgélve ez számomra hihetetlennek tűnik, pedig igaz, hogy nem egy ismerős ajánlása alapján talált rá. Kíváncsivá tett: ez hogyan sikerült neki ilyen gyorsan? Ekkor mesélt a Qjob.hu szakemberkereső oldalról.

Mi is pontosan a Qjob.hu?

A Qjob.hu nem egy tipikus álláskereső-kínáló oldal, annál sokkal több. Egy szakemberkereső, ahol könnyedén adhatsz fel hirdetést, vagy ajánlatot adhatsz a számodra szimpatikus hirdetésekre.

Megnéztem, hogy kismamaként, vagy a családnak miben segít a Qjob.hu!

Amikor bébiszittert, háztartási segítőt vagy kertészt keresel és nincs ilyen az ismeretségi körödben, akkor a legbiztonságosabban a Qjob.hu-n tudsz feladni hirdetést.


Esetleg a gyest szeretnéd kiegészíteni takarítással, vasalással vagy egyéb munkával? Akkor is kitűnő választás a Qjob.hu. Magad jelentkezhetsz egy-egy meghirdetett pozícióra. Mindezt egyszerűen, biztonságosan és gyorsan.

Neked is hihetetlen?

Először nekem is az volt, de kipróbáltam, hiszen éppen elromlott a mosogatógépünk, így kapóra jött a lehetőség. A hirdetés feladása 10 percet vett igénybe. (Ebbe a 10 percbe még a számítógép bekapcsolását és a hirdetéshez tartozó fotó elkészítését is beleszámoltam.)

Egy órán belül pedig már fel is vettem a kapcsolatot egy „Hitelesített szakemberrel”. Könnyebben bíztam meg így egy szakembert, mert ez számomra a személyes ajánlást jelentette. Olyan volt, mintha egy jóbarát ajánlotta volna, akiben megbízhatok.

Kipróbáltam, tényleg pofon egyszerűen használható!

Benned is felmerülhet a kérdés: kell fizetni a szolgáltatásokért az oldalon?

Igen, az oldal működése és fejlesztése is pénzbe kerül, így a szolgáltatás minőségét, és a szakemberek megbízhatóságának ellenőrzése is csak így garantálható. A fizetésnél többféle lehetőség közül választhatsz.

Nézzük csak:


Mi történik, ha te adod fel a hirdetést?

 • Eldöntheted, hogy az oldal szolgáltatási díját te fizeted
 • áthárítod a szolgáltatóra
 • vagy felezitek.

Ha szolgáltatóként ajánlatot szeretnél adni egy hirdetésre:

 • az első húsz ajánlattételi alkalom ingyenes
 • utána dönthetsz, hogy előfizetsz 30, 60 vagy 90 napra
 • vagy egyenként fizetsz az ajánlattételekért. Minden esetben előre fizeted ki a díjat, viszont csak a sikeres megrendelésért kell ténylegesen megfizetni ajánlattételi díjat. Minden más esetben visszautalásra kerül az ajánlattételi díj.

Kismamaként nem csak szakemberre lehet szükséged…

Nem csak a bébiszittert, takarítónőt, kertészt találhatod meg gyorsan a Qjob.hu-n, hanem akár a családi kasszát is növelheted. Könnyedén adhatsz fel hirdetést ugyanazzal a regisztrációval, amivel szakembert is kerestél. 

Első lépésként kiválasztod a 16 fő szakterületből, hogy mit szeretnél meghirdetni.

A következő lépésben csak egy űrlapot kell kitölteni és kész is.

 • Adj egy címet a hirdetésednek, ami rövid, tömör és lényegre törő!
 • Készíts egy részletes leírást, amiben minden apró fontos dologra térj ki, ami számodra kizáró lesz a jelentkezőknél. Minél pontosabb leírást adsz, annál könnyebben jelentkezik egyből a megfelelő szakember a feladatra, így a plusz köröktől is megkímélheted magad. A leíráshoz akár fényképet is csatolhatsz. (Én is így tettem a mosogatógépemmel és a hibakódját is egyből feltöltöttem)
  (Akkor sincs baj, ha időközben rájöttél, hogy inkább másik kategóriába sorolnád a hirdetésedet, mert ezt még itt is megteheted. :)
 • Dátum és idő: Itt megadhatod, hogy mikortól/meddig lenne szükséged a szakemberre, vagy akár egy időszakot is meg tudsz határozni.
 • Szolgáltatás helyszínét is megadhatod, ha távmunkára keresel szakembert akkor természetesen nem, de ha a mosogatógép helyhez kötött, vagy babysittert keresel, akkor pontos címmel is felteheted a hirdetést. 
 • A Qjob.hu egyik legszimpatikusabb lehetősége (a sok közül), hogy köthetsz „kockázatmentes üzletet”
Kockázatmentes üzlet
A megbízási díjat a szakember kiválasztásakor, a bankkártyához kapcsolódó bankszámláról zárolja a pénzügyi szolgáltatójuk a feladat elvégzéséig. Így a szakember és a feladatot kínáló is biztonságban érezheti magát.
 • Itt hozod meg a döntést is, hogy a közvetítői díjat ki fizesse.
 • Add meg, hogy meddig legyen elérhető a hirdetésed
 • A végén pedig megadod a saját adataidat, amivel egyben a regisztrációt is elkészíted, vagy ha már regisztráltál, akkor itt egyszerűen belépsz az adataiddal.

Mi történik ezután?

A Qjob.hu azonnal értesíti a témában regisztrált szakembereket, így nekem már csak hátra kellett dőlnöm és várni, hogy jöjjenek a jelentkezések a mosogatógép javítására. Nagyon fontos, hogy az én adataimat, amikor hirdetést adok fel, a rendszer nem adja ki a szakembereknek. Ők csak a feladatot látják, arra jelentkeznek, így én a válogatás után, a számomra szimpatikus jelentkezővel tudom felvenni a kapcsolatot.

Felértékelődött az atipikus munkavégzés

Az új szakemberkereső oldal kialakítása és indítása még a járványhelyzet előtt készült. A rugalmas, részmunkaidős munkalehetőségek megtalálására itthon eddig nagyon kevés lehetőség volt. Ráadásul, ha egy szakembert keresünk egy-egy alkalmi feladat esetén, arra legtöbb esetben csak az ismeretségi körünket használhattuk, ahol jó esetben találtunk szabad kapacitással rendelkező szakembert. A Qjob.hu-val ez már egyszerűen megy majd.  

Talán még soha nem volt ilyen egyszerű atipikus munkára szakembert keresni, vagy szakemberként megfelelő feladatokat találni a környékünkön. A mai járványügyi helyzetben csak tovább nő ezen szolgáltatások iránti igény, így a Qjob.hu oldalán a kereslet és kínálat is hamar többszörösére nőhet, ami a hatékony munkakeresést segíti elő.

 


Busi Antónia
Pécsimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Láthatatlan maszkjaink – 13 kedvenc idézetünk az álarcokról

Láthatatlan maszkjaink – 15 kedvenc idézetünk az álarcokról

„Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad.” – Gondolatok a mindennapi maszkjainkról.
Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Ugrás az oldal tetejére