Jelenlegi hely

Gyereknapi Házhoz Megyünk Fesztivál a Vasúttörténeti Parkból

A budapesti Vasúttörténeti Park május 22-én megnyílt, de rendezvényt még nem szervezhetnek, ezért idén házhoz viszik a gyereknapot. Az élő, online programok között lesznek koncertek, jógaóra, meseolvasás, tanácsok a szülőknek és nyereményjátékok is.

„Ez a nap más, mint a többi...”

Az idei gyereknapot a járványügyi helyzet miatt kivételesen másképp kell ünnepelnünk, ezért az idén 20 éves Vasúttörténeti Park május 31-én online egész napos programmal házhoz viszi a mókát és szórakozást a család minden tagjának! A program számos meglepetéssel várja a családokat a számítógép képernyői előtt, természetesen a Vasúttörténeti Park területéről élőben!

„Ez a nap más, mint a többi...” – a mindenki számára ismerős dal az idei gyereknapra is érvényes, hiszen a jelenlegi járványügyi helyzetben csupán alternatív megoldásokkal pótolhatják a szülők a gyerekek ünneplését. A Vasútörténeti Park jóvoltából azonban egy remek, otthoni gyereknapot élvezhetnek a kicsik, hiszen május 31-én, 10 és 18 óra között elhozzák a mókát és kacagást az otthonokba.

A Vasúttörténeti Park Facebook oldalán és Youtube csatornáján követhetik a gyerekek és szüleik az egymás utáni izgalmas programokat, melyek házigazdája Horváth Szilárd lesz. A nap folyamán többször élőben jelentkeznek majd be a Vasúttörténeti Park területéről, sok-sok exkluzív tartalommal, premierekkel és meglepetés vendégekkel! Fellép az Apacuka zenekar, Farkasházi Réka és a Tintanyúl, Rutkai Bori Banda, és az Eszter-lánc Mesezenekar is, de láthatják a gyerekek az Aranyszamár bábtársulat előadását is.

Kivételes Gyereknap, kivételesen online

„Évek óta hagyomány már a gyereknapi ünneplés a Vasúttörténeti Park életében, így különösen ebben a nehéz helyzetben szerettünk volna a gyerekek arcára mosolyt csalni. Szívügyünknek tekintettük, hogy idén elvigyük az otthonokba azt a vidám hangulatot, amit minden évben tapasztalunk a gyereknap alkalmával, bízom benne, hogy az online térben is vissza tudunk adni egy-egy szeletet a megszokott parkos hangulatból” – mondta Schvéd Norbert, a Vasúttörténeti Park vezetője.

A jógaórától meseolvasáson át a gyerekek számára az otthoni arcfestés, szülőkkel közös sütés-főzés, de akár a közlekedésbiztonság témái is terítékre kerülnek az esemény Facebook oldalán. A szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról is hallgathatnak érdekességeket a fesztiválhoz csatlakozók, de ezzel kapcsolatos kézműves tippeket is kapnak, amiket azonnal ki is próbálhatnak a családok.

A szülők számára is lesznek a nap folyamán érdekes témák és tanácsok a gyermeknevelés, sportválasztás vagy az egészséges táplálkozás kapcsán. A sok program mellett izgalmas, óránkénti feladványokkal is várják a családokat a szervezők, természetesen értékes nyereményekért, amelyeket azonnal, minden óra végén ki is sorsolnak. Az élményekkel, izgalmakkal teli napot pedig Ördög Nóri búcsúmeséje zárja.

Programok

10:00-18:00 - Minden órában játék, menő nyereményekért, azonnali eredményhirdetéssel
10:00 - Megnyitó a Vasúttörténeti Parkból, a nap során futó játékok, illetve programok ismertetése
10:25 - Híres meglepetés vendégünkkel Horváth Szilárd műsorvezető beszélget és „dalra fakaszt”
11:00 - Reggeli torna a Jógakaland jóvoltából
11:25 - Apacuka zenekar koncertje
12:00 - Kreatív kézműveskedés online
13:00 - Aranyszamár Színház bábelőadása
13:40 - Közlekedésbiztonságról kicsiknek, játékosan
14:00 - Rutkai Bori Banda koncertje
14:35 - Hogyan készítsünk otthoni, gyereknapi arcfestést? – online videó ötletekkel, tippekkel
15:00 - Eszter-lánc Mesezenekar koncertje
15:35 - Környezetvédelemről gyerekeknek, játékosan
16:00 - Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertje
16:40 - Apuka percek, azaz érdekességek autókról családapáknak
17:00 - Kreatív kézműveskedés online 2.
17:30 - Búcsúmese Ördög Nórival

A fesztivál május 31-én, vasárnap 10 és 18 óra között lesz elérhető a Vasúttörténeti Park Facebook oldalán és YouTube csatornáján.

Forrás 

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Akármennyire is gondos szülőknek tartjuk magunkat, bizony egy pillanat műve és a gyerkőc könnyen elveszhet nyaralás alatt (is).
Ugrás az oldal tetejére