Jelenlegi hely

Módszertani ajánló és hasznos weboldalak a digitális oktatáshoz

Ugyan már három hetet jártunk digitális iskolába, de még mindig rengeteg a kérdés, folyamatosan keresgélik a pedagógusok a legoptimálisabb feladatokat diákjaiknak. Végre itt a módszertani ajánló, és több hasznos linkgyüjtemény is.

Időigényes feladat a tanároknak a napi digitális tananyag összeállítása. Nem lehet könnyű a megtalálni a megfelelő feladat és adatforrásokat a pedagógusoknak. Figyelembe kell venniük diákjaik életkorát, tudásszintjét, a tananyaghoz és az oktatók igényeikhez is igazodó hatékony online anyagokat és módszereket.

Még összetettebb feladat ez annak, aki eddig is ritkábban használta a számítógépet, mentalitása, érdeklődése az élő tanításban szerzett rutinja eddig más módszereken alapult.

Módszertani ajánló

Végre megjelent a várva-várt módszertani ajánlás az oktatás megszervezésére a koronavírus-járványban bevezetett, tantermen kívüli, digitális munkarendre. Itt található.

Az anyagban az iskolák, óvodák és a pedagógusok számára fogalmaztak meg ajánlásokat több területen, témában is.

Hasznos weboldal-gyűjtemények

Az oktatas.hu weboldalon március végén közzétettek több hasznos linkgyűjteményt is.

A tantermen kívüli tanulást támogató további hasznos anyagok között a matematikához, nyelvtanuláshoz, történelemhez, művészeti és egyéb tárgyakhoz találunk összegyűjtött ajánlott weboldalakat, alapítványok oldalait, módszertani segédanyagokat, adatbázisokat.

A Digitális oktatási tartalmak elérhetőségei között archivumok, az M5 csatorna oktatást támogató műsorai, könyvtárak és kiadók oldalait találhatják meg a pedagógusok, szülők.

A listák nem véglegesek, folyamatosan bővítik őket.

 

ADL - Debrecenimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A Mikulás titkai: kirándulás Mikulásfalvára

A Mikulás titkai: kirándulás Mikulásfalvára

Mikulásdalokat zümmögünk magunkban már novemberben és titkon reméljük felnőttként is, hogy eljön-e. Mikulásfalvára kirándultunk, hogy megnézzük, milyen az élet a sarkkörön, és hogy él a Mikulás.
Hogyan készítsünk mutatós kanadllót?

Hogyan készítsünk mutatós kandallót?

Az elmúlt években sok-sok facebook csoportban, fényképésznél készült karácsonyi családi képen tűnt fel egy-egy dekorációs kandalló képe, amit mindig irinykedve néztem. 
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY 2020 - Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony egy kicsit más lesz, mint a többi: visszafogottabb, bensőségesebb, talán lassúbb is. Már most is érezzük, hogy nem zúdul ránk minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról boltra, programról programra.
Karácsonyi zenék gyerekeknek - hangolódjunk az ünnepekre

Karácsonyi zenék gyerekeknek - hangolódjunk az ünnepekre

Klasszikus és modern karácsonyi dalok, melyek garantáltan meghozzák az ünnepi hangulatod! Készítettünk egy válogatást a legkisebbeknek is, fogadjátok szeretettel és hangolódjatok együtt az ünnepre!
Ugrás az oldal tetejére