Jelenlegi hely

Így nem lesz többé mumus a matek

A matematika egyike azoknak a tantárgyaknak, amelyet az emberek többsége még gyermekkorban megutál, és ez az érzés az évek múltával jobb esetben is csak tisztes távolságtartássá szelídül. Pedig ennek nem kell feltétlenül így alakulnia.

Ma már számtalan ingyenesen, vagy kedvező áron elérhető lehetőség segít minket az interneten abban, hogy közelebb kerüljünk a számok világához, kezdve a legkisebbektől egészen az egyetemi hallgatókig, tanulni vágyó felnőttekig.

Tantaki.hu

Ingyenes és fizetős matekfeladatok évfolyamonként (osztályonként) általános iskolások számára. „Mókás Matek” címmel az iskolát épp elkezdő nebulók számára külön oktatócsomag érhető el. A tananyagok felépítése a készítők szerint követi a nemzeti alaptanterv előírásait.

Kismatek.hu

2015 óta működő, ingyenes oldal, melynek célja, hogy szórakoztató és szerethető formában nyújtson lehetőséget a matematika tanulására az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára. A tartalom folyamatosan bővül, hamarosan várható a geometria feladatok, és a hangalámondás megjelenése is.

Sulinet Tudásbázis

Állami fejlesztésű, tanulást segítő weboldal az elsőtől a tizenkettedik évfolyamig.  A legkisebbek játékos formában, képek segítségével tanulhatnak, az idősebb korosztályok is jól érthető leírásokat, magyarázatokat kapnak, akár geometriáról, akár algebráról legyen szó. Az oldal hiányossága viszont, hogy nem öleli fel a komplett iskolai tananyagot, csupán annak egyes részeit.

ementor.hu

Az általános és a középiskolások számára megrendelhető képességfejlesztő könyvek mellett sok ingyenesen elérhető gyakorlófeladat található itt. Az egészen alapvető készségektől (pl. szorzótábla gyakorlás) a bonyolultabb dolgokig a matematika számos területén segít nagyobb jártasságot szerezni.

Matekmindenkinek.hu

Ez az oldal az általános- és középiskolai korosztály mellett komolyan koncentrál a felnőtt korosztály diákjaira. A matematikai problémákat, tételeket oktatóvideók segítségével magyarázzák el. Az előfizetés mellett akadnak ingyenes anyagok is. Az oldal készítői elégedettségi garanciát adnak, ez annyit jelent, hogy két héten belül visszafizetik a „tandíjat”, ha valamiért elégedetlenek volnánk a szolgáltatással.

Maths.hu

Ez az oldal a felsőoktatásba frissen bekerült diákokat szeretné segíteni közérthető magyarázatokkal  az analízis, valószínűségszámítás és operációkutatás legfontosabb témaköreiben. Igény esetén magántanár is segíti a tanulást.

Mateking.hu

Szintén a felsőoktatás résztvevőinek készült oldal, ahol  többek közt a lineáris algebra, az analízis, a statisztika és a valószínűségszámítás rejtelmeiben mélyedhetünk el.

Edubase.hu

A honlapon egyetemi és középiskolai tanulást, felkészülést segítő anyagok találhatóak.  Van az oldalon egy 6 részes kurzus „Matematika érdekességek” címmel, melyet a készítők mindenkinek javasolnak, függetlenül attól, hogy szereti-e a matekot, vagy sem.

Easymaths.hu

2011-ben indult oldal, videómagyarázatokkal hozza közelebb az érdeklődő középiskolásokhoz, egyetemistákhoz, és olyan felnőttekhez a matematikát, akik már kikerültek az iskolapadból. Kétféle videó található itt: oktatóvideó (elméleti és gyakorlati példákkal, valamint házi feladattal) és gyakorló videó, ahol a feladatok megoldásait mutatják be részletes magyarázatokkal.

Forrás: csalad.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Láthatatlan maszkjaink – 13 kedvenc idézetünk az álarcokról

Láthatatlan maszkjaink – 15 kedvenc idézetünk az álarcokról

„Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad.” – Gondolatok a mindennapi maszkjainkról.
Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Programajánló a Magyar kultúra napjára. Mit csinálsz január 22-én?

Gondolnád, hogy 26 éve minden január 22-én megünnepeljük a Himnusz születésnapját?  A Magyar Kultúra napjának hívják, évről évre egyre több helyen és izgalmasabb programokkal emlékezve meg erre a mindnyájunknak fontos születésnapról.
Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Ugrás az oldal tetejére